Tala preventiva de sis arbres malalts a Buenos Aires per evitar un risc per als vianants

365

Tècnics del servei de Jardineria de l’Ajuntament de Martorell han talat sis arbres al barri de Buenos Aires com a mesura preventiva davant l’alt risc de caiguda en el que es trobaven. Els arbres, sis exemplars de pi en avançat estat d’envelliment, es localitzaven a les places Llorenç Cofiño i Vicenç Rodríguez. El consistori replantarà aquests espais amb nous arbres, de port més petit.

Dos informes tècnics elaborats per l’empresa de jardineria del municipi i per l’arquitecte tècnic municipal informaven que els 6 arbres presentaven un avançat grau d’envelliment, arrels descompensades, copa desestructurada i que estaven afectats per la plaga delTomicus, similar a un corc. L’alcalde accidental de Martorell, Lluís Amat, explicava que “ha sigut l’última opció que teníem, després de sotmetre’ls a una poda més agressiva i a d’altres tractaments sense obtenir una resposta positiva. No s’hi podia fer res més”.

Els tècnics han procedit durant dos dies a la tala de seccions dels arbres, a l’eliminació de la soca i a la retirada i neteja de les restes. Una tasca inclosa dins les accions preventives municipals al carrer, i que s’ha desenvolupat a l’agost “perquè som molt a prop de l’època de ventades i de pluges, i hem de prioritzar per sobre de tot la seguretat dels ciutadans. Estem parlant d’un sector de població pel qual hi passa molta gent, a les proximitats d’un hospital, d’escoles i d’instituts, d’una farmàcia i de terrasses de bars”, afegia Amat.

L’ajuntament replantarà a la zona arbres de port més petit i que no puguin esdevenir un perill per a la seguretat de les persones. El municipi compta, segons l’inventari municipal, amb més de 12.000 arbres dins el seu nucli urbà, fet que el converteix en una de les poblacions de la comarca que més en té.