Taller gratuït per aprendre a tractar amb els gossos potencialment perillosos

732

El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell organitza el proper diumenge 19 d’abril al matí un taller gratuït d’ensinistrament bàsic de gossos potencialment perillosos al parc forestal de Can Cases. El taller s’emmarca dins la campanya Amb civisme aniràs amb el cap ben alt. Cal reservar plaça trucant al 93 775 34 34 o a través del correu mambient@martorell.cat

El taller es realitzarà de les 11 a les 13 hores. Començarà amb una breu xerrada sobre comportament caní i les diferents races de gossos; també es mostraran els tipus de corretges, arnesos, morrions i subjeccions que recomana la normativa i, tot seguit, es passarà a la part pràctica amb exercicis d’obediència bàsica, de relació amb altres gossos i persones i d’observació del llenguatge corporal de l’animal.

“Quan diem para, el gos s’ha de clavar. L’stop és l’ordre bàsica perquè l’animal pari el que sigui que estigui fent. En diem gossos potencialment perillosos perquè són musculosos i si mosseguen poden fer molt mal; per això necessiten educació i una mà ferma i experta que els sàpiga portar”, diu el tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament Josep Martínez.

Llicència i xip
Tanmateix el tècnic recorda la necessitat de censar els animals i d’aconseguir la llicència de gos perillós, “que ha de portar sempre a sobre la persona major d’edat que tregui a passejar el gos”. És un tràmit gratuït i ràpid que es pot fer efectiu a l’Ajuntament. Martínez també destaca que cal posar el xip i censar gats, gossos i fures “perquè és la manera més ràpida de recuperar-los si es perden”.

Recollir els excrements
El taller d’ensinistrament de gossos potencialment perillosos del proper 19 d’abril es realitza dins la campanya Amb civisme aniràs amb el cap ben alt amb què l’Ajuntament mira d’educar els propietaris de gossos de la necessitat de recollir-ne els excrements de la via pública i de seguir les normes bàsiques de tinença responsable.

“Veníem de moltes queixes i el que fem ara és acabar de conscienciar les persones que encara no fan el que han de fer, perquè les voreres són de tots i cadascú ha de recollir els excrements del seu gos. Si no és així, l’ordenança estipula una sanció”, diu el tècnic.

‘Amb civisme aniràs amb el cap ben alt’
Des del 16 de març, data en què va començar la campanya, 34 persones han censat ja el seu animal i quatre persones han demanat la llicència municipal per a la conducció de gossos potencialment perillosos.

Per la seva banda, els agents cívics han informat dels ítems de la campanya a unes 250 persones que passejaven el gos, 19 dels quals eren gossos potencialment perillosos.