Tapes a un euro per amanir les compres de dissabte al Mercat Municipal Les Bòbiles

373

Els mostradors de les parades d’alimentació del Mercat Municipal Les Bòbiles s’han convertit en improvisades barres de bar per oferir als clients tapes a un euro. La iniciativa, impulsada per l’associació de comerciants del mercat, es realitza cada tercer dissabte de mes, a partir de les 12.00h, i pretén dinamitzar les compres a través de la gastronomia.

‘Dissabte tast, vine al mercat’ resa l’eslògan d’aquesta acció comercial que ha tingut com a reclam un variat assortit de broquetes, empanades, pinxos, olives, marisc, mini hamburgueses, croquetes o truites. Cada parada ha ofert una selecció del bo i millor dels seus propis productes a un preu molt assequible. D’aquesta manera, segons han dit els paradistes, el client pot tastar primer i comprar després. A través d’experiències com aquesta, el client es mira el seu mercat amb uns altres ulls i els venedors mostren la seva creativitat amb propostes gastronòmiques originals.

El regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies, Lluís Amat, ha destacat que el Mercat Municipal Les Bòbiles “és un referent de compra de producte fresc i de qualitat; un espai de convivència i cohesió social del barri”. Actualment, l’equipament té el cent per cent de les parades plenes, una trentena. Aquest 2016, s’ha estrenat una parada especialitzada en l’elaboració de croquetes casolanes de diferents sabors, una nova fruiteria de 50 metres quadrats i s’ha ampliat la cuina de la parada de precuinats Colmado. “La darrera incorporació ha estat la parada de cuina asiàtica, Sakura, que està tenint molta acceptació a la zona”, segona Amat, qui ha subratllat que “des de l’ajuntament es fa tot el possible per a que el mercat millori i tingui més visibilitat”, per exemple amb la darrera reforma a la rambla de Les Bòbiles.

15 anys de mercat
L’Ajuntament de Martorell va inaugurar les instal·lacions del Mercat Municipal Les Bòbiles el 2001, coincidint amb el dia de Santa Llúcia. L’oferta comercial s’ha consolidat en el sector d’aliments frescos i el supermercat de l’empresa alemanya LIDL hi aporta el producte d’oferta i baix cost. Una de les grans apostes dels paradistes ha estat l’horari comercial. El fet d’obrir tres tardes a la setmana ha representat una millora substancial del servei que s’ofereix i els venedors han aconseguit ampliar el segment de vendes, ja que el perfil dels consumidors varia segons la franja d’horari de matí o de tarda.

Horari d’obertura al públic
Dilluns de 8.30 a 14.30h; de dimarts a dijous de 8.30 a 14.00h i de 17.00 a 20.30h; divendres de 8.30 a 20.30h, i dissabte de 8.30 a 14.30h. Durant els mesos de juliol i agost, l’horari d’obertura al públic varia degut a les vacances d’estiu.