Tauletes per afavorir l’ús de dispositius mòbils entre els usuaris de la Biblioteca

582

La Diputació de Barcelona ha proporcionat 500 tauletes tàctils a totes les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la demarcació de Barcelona, dues d’aquestes a la Biblioteca Martorell. El nou servei vol ampliar el coneixement de la tecnologia mòbil entre els usuaris i reduir, així, l’escletxa digital entre els col·lectius menys familiaritzats amb aquests dispositius. També permet utilitzar l’espai de la biblioteca de forma flexible i sumar punts de servei d’accés a Internet.

En concret, la Diputació ha dotat d’una a tres tauletes per a cadascuna de les 226 biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals. Per a utilitzar el dispositiu, l’usuari ha de comptar amb el carnet de la biblioteca i només pot emprar la tauleta dins la biblioteca. El dispositiu es connecta a Internet mitjançant el Wi-Fi de l’equipament.

Les tauletes estan configurades de manera que, a banda de la navegació habitual per Internet, es pugui accedir directament a una selecció d’aplicacions mòbils com BibliotequesXBM, Bibliojuga amb el Gènius i eBiblio (aplicació de préstec de documents electrònics), així com també als recursos digitals de Naxos Music Library, In-edit TV, audiollibres, Biblioteca Virtual o el Catàleg Aladí.

A partir d’ara, mentre estiguin a la Biblioteca Martorell poden demanar una tauleta per navegar per Internet, mirar el correu, utilitzar les aplicacions de la Xarxa de Biblioteques, llegir a l’eBiblio, gestionar les xarxes socials… Les tauletes només es presten a persones majors de 18 anys. Si volen fer-ne servir una, hauran de portar el carnet de la biblioteca i el DNI i demanar-la en préstec en el taulell.

La tauleta té un temps d’ús limitat, prorrogable en funció de la demanda, mentre la biblioteca és oberta al públic. A més de les aplicacions de les biblioteques, també hi ha instal·lades les de Facebook, twitter, Instagram, les del paquet Android i d’altres.