Tècnics de l’Ajuntament de Lisboa coneixen el sistema de recollida d’escombraries local

302

Tècnics de la Câmara Municipal de Lisboa van visitar el passat mes de febrer Martorell per conèixer el funcionament del sistema integrat de recollida d’escombraries en contenidors soterrats existent a la població. La visita la va programar l’empresa instal·ladora del servei i va comptar amb l’assistència de tècnics de l’Ajuntament de Martorell per atendre la delegació portuguesa. El regidor de Medi Ambient, Adolf Bargués, recalca la importància de visites com aquesta, que refermen un model d’èxit i d’excel·lència en la recollida de les deixalles urbanes.

Representants de l’empresa que va instal·lar ara fa sis anys els contenidors soterrats de recollida selectiva a Martorell van programar el passat 12 de febrer una visita amb els tècnics del consistori lisboeta perquè coneguessin el sistema de recollida d’escombraries i valoressin la possibilitat d’aplicar-lo. Els tècnics lusitans van veure un exemple de bateria amb els diferents contenidors situat a la plaça de la Vila i van interessar-se per l’impacte que podria tenir el sistema de recollida en una ciutat d’orografia complicada com és la capital de Portugal. A la visita hi van assistir l’arquitecte municipal Rodrigo Alaminos i el tècnic de Qualitat Urbana Frederic Falguera.

Un abans i un després de la implantació del servei
Pel regidor Adolf Bargués la visita va ser “una grata sorpresa pel fet que l’empresa instal·ladora dels contenidors soterrats mostrés el nostre sistema de recollida d’escombraries com a exemple de model d’èxit i d’excel·lència”. Tot i que ja fa quasi sis anys que es va implantar –des del FEIL o Fons Estatal d’Inversió Local 2009 amb la col·locació de 510 contenidors soterrats en 91 punts del municipi-, Bargués reflexiona al voltant del fet que “quan en el nostre dia a dia som usuaris d’un servei com aquest potser no li donem importància, però s’ha de dir que hi ha un abans i un després de la recollida selectiva a Martorell i per això ens ho valoren des de fora”.

En referència al sistema, el regidor de Medi Ambient afegeix que “encara resten alguns detalls per polir i els anem estudiant. Per exemple, pel que fa als horaris de recollida de les deixalles, per tal de generar el mínim impacte possible”. Tot i això, reconeix que “el sistema és pràctic, té molta fiabilitat i causa molt poques molèsties al veïnat”.