Teresina Ventura: “Mai hagués imaginat arribar als 100 anys, he tingut sort a la vida”

2599
Festa d'aniversari dels 100 anys de Teresina Ventura

La martorellenca Teresa Ventura va convertir-se el passat dijous en centenària. Nascuda el 19 d’octubre del 1917 i coneguda per tothom com Teresina, va néixer i créixer al barri industrial de Can Bros, barri on va residir durant més de 60 anys i que no va abandonar fins la seva jubilació.

La mitjana de tres germans, i l’única noia, va a començar a treballar a la fàbrica tèxtil del barri amb 14 anys, on va ser-hi fins que es va casar als 22. Durant gairebé 40 anys va tenir una petita botiga de queviures a Can Bros i després va muntar un petit supermercat a Abrera. Guarda grans records del barri industrial, especialment de la seva joventut, i recorda com el barri va anar adaptant-se als canvis polítics i socials de l’època.

Dels anys de la Guerra Civil – que va esclatar quan ella tenia 18 anys – i la postguerra recorda molta misèria i temps difícils, tot i que reconeix que hi va haver famílies que ho van passar molt pitjor. Considera que ha tingut sort a la vida, però creu que el món d’avui dia és un lloc més alegre i feliç que el que li va tocar viure durant la seva joventut.

Dijous passat va celebrar el seu 100è aniversari rodejada de familiars i amics, així com també va compartir el moment amb els usuaris de la Residència Sant Joan de Déu de Martorell, lloc on viu des de fa gairebé dos anys.