Terror i fantasia urbana conviuen a la novel·la ‘Tenebris, el círculo de Hefesto’ de Simón Bellido

375

Tenebris, el círculo de Hefesto, de Simón Bellido, és una obra de fantasia juvenil, publicada el novembre passat, que barreja elements de la literatura clàssica amb històries mitològiques. Herois i déus han d’unir forces per fer front a una gran amenaça. Una epopeia clàssica ambientada en els nostres dies. El seu autor l’ha presentat aquest divendres a la Biblioteca Martorell, acompanyat del periodista Juan Carlos Saloz, l’escriptora Esther Vázquez, el dibuixant Raül Garcia, i el lector Rubén Carballo.

Simón Bellido ha qualificat la novel·la de “fantasia urbana o terror urbà”, perquè entrellaça les mitologies egípcies, gregues, romanes i nòrdiques amb homes llop, vampirs i bruixes. “Explica com els déus van ser creats a partir de les creences humanes i que, un cop van deixar de creure-hi, van ser exclosos a L’Oblit”, ha dit. Però l’horror, la por, la violència i el temor no van ser eliminats de les consciències humanes, alimentant així el déu egipci Seth, que ressorgeix per tornar a atemorir el planeta.

L’autor fa servir la fantasia per inventar-se personatges com els guardians, “protagonistes de la historia que tenen la missió de mantenir la humanitat sana i estàlvia, allunyar-la del retorn del mal personificat, evitar el caos i la destrucció. Però ells desconeixen aquest llegat i les seves vides no tenen res a veure amb el què ha de venir”, ha exposat. Bellido ens familiaritza amb cadascun dels guardians explicant-nos la seva història personal, la qual cosa ajuda a endinsar-se en el relat.

L’estil narratiu de Bellido és senzill, amb descripcions fàcils de llegir i d’entendre. Es tracta d’una novel·la dinàmica, entretinguda i carregada d’acció. Les seves 391 pàgines relaten una història basada en un argument complex, però perfectament lligat per l’autor. L’obra està recomanada per a lectors majors de 12 anys.

Sobre el autor

Simón Bellido neix a l’Hospitalet de Llobregat (1981) però resideix a Martorell. És un apassionat de la mitología clàssica, la ciència ficció i la fantasia, jugador de rol, cinèfil i sèrieaddicte. És un dels pares fundadors de Planes B, agrupació d’autors per donar a conèixer escriptors novells i promoure el gènere steampunk (realitats alternatives entre l’època victoriana i l’actualitat). El seu primer relat Corazón de Vega va ser publicat en el primer volum d’antologies. També va publicar històries a diferents plataformes digitals: Historias d’Arilan (2010) i La Verdadera Historia de Vega (2013). Actualment, compagina la seva faceta d’escriptor amb el món de la consultoria.