Titelles, bitlles i disfresses obren la temporada de joc a la Ludoteca de l’Enrajolada

417

Museus de Martorell torna a activar aquest dimecres 16 de setembre la Ludoteca a l’Enrajolada-Casa Museu Santacana. Després de l’aturada de vacances, aquest espai de joc per a nens i nenes torna tots els dimecres del curs en la seva tercera edició. El servei romandrà obert tots els dies lectius fins al juny.

L’Olambreta, la ludoteca dels museus és un servei que funciona des del febrer de 2014 i que complirà la tercera temporada. Ofereix un espai de joc i joguines del segle XIX a nens i nenes d’entre 3 i 8 anys, totalment gratuït i amb l’únic condicionant que els infants vinguin acompanyats d’una persona adulta que se’n faci responsable. S’oferirà de nou tots els dimecres lectius en la franja horària de 17.00 a 19.30h.

La tècnica de difusió i activitats de Museus de Martorell, Yolanda Insa, explica que “tots els dimecres que faci bon temps jugarem a l’exterior amb un mikado gegant, bitlles de fusta, titelles, xerranca, o aquarel·les. Quan faci fred, obrirem un immens bagul amb disfresses de com vestien a les cases benestants el segle passat. Hi haurà jocs de nines, cuinetes, trenets o baldufes”.

L’activitat té la missió de mostrar als infants com eren els jocs, les joguines i la forma de viure en una casa benestant del segle XIX, oferir un espai lúdic fora de l’horari escolar, i permetre que molts adults coneguin un espai tan emblemàtic de Martorell com és el Museu de l’Enrajolada-Casa Museu Santacana.