Tobella forma part del repartiment que interpreta ‘Così fan tutte’ de Mozart al Liceu

827

La mezzosoprano martorellenca Anna Tobella forma part del repartiment que interpretarà fins al 30 de maig, al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, l’òpera Così fan tutte de Wolfgang Amadeus Mozart. “És un paper de soprano i de molt caràcter per la manera de fer i de moure’s del personatge, m’ha resultat un repte, i molt divertit”, ha explicat Tobella.

El paper que interpreta en aquesta obra és de soprano i no de mezzosoprano, que és la seva especialitat. Per aquest motiu, “al primer moment vaig dubtar, però després me’l vaig mirar bé i vaig veure que sí, que el podia fer i vaig acceptar el repte”.

“Ha estat un repte perquè és una manera de cantar diferent de la que estic acostumada, i el paper és de molt caràcter, per la manera de fer i de moure’s; així que sí, és un repte, però molt divertit”, ha dit Tobella.

Un òpera de 1790, avui
El llibret original, de Lorenzo da Ponte, s’inspirava en textos de Boccaccio, Shakespeare i Cervantes i comptava amb música de Wolfgang Amadeus Mozart. Es va estrenar al gener de 1790 a Viena; i vuit anys després s’estrenava a Barcelona. No es representava al Liceu des del gener de 2004.

Explica Tobella que “la música de Mozart és la mateixa que la del 1790, però l’escenografia és moderna, actual, d’avui, i ambientada en un hotel”, mentre que en el llibret original l’acció tenia lloc en un palau.

Els personatges principals són el propietari de l’hotel (el filòsof del palau, en el llibret original), una de les noies que en neteja les habitacions (serventa, en l’original) i dues parelles, formades per dues germanes i els seus companys respectius, que s’hi allotgen.