Tomàs: "Em presento a Martorell amb humilitat i com a repte, no m’agraden les comoditats"

601

El PSC de Martorell ha encetat la campanya electoral en un acte celebrat a l’auditori Joan Cererols en el qual el candidat Lluís Tomàs ha presentat la llista i les línies bàsiques del programa electoral. Tomàs ha reconegut que per ell és un repte aquest projecte polític i ha destacat que si governa vol impulsar ajudes a la contractació de martorellencs a empreses i comerços locals. L’han acompanyat en els parlaments l’eurodiputat Javi López, la diputada al parlament Eva Granados i l’esportista local Irina Barceló.

El candidat socialista va confessar que “presentar-me per alcaldable a Martorell és un repte que assumeixo amb humilitat, per lluitar com un ciutadà més i fugint de la comoditat que suposava continuar la meva tasca política anterior a Castellví de Rosanes”. Tomàs va prometre als assistents “defensar els drets de tots els martorellencs” amb un programa consultat a la ciutadania, que comprèn una vuitantena de compromisos.

Entre les principals propostes socialistes, Tomàs va prioritzar “impulsar ajudes i subvencions a empreses i comerços perquè contractin gent de Martorell, perquè aquest poble té la segona taxa d’atur més elevada de la comarca”. També va prometre crear una regidoria específica per a la gent gran “per atendre les prop de 5.000 persones majors de 65 anys que viuen al municipi”, revisar la tarifa de l’aigua, reduir les despeses pressupostàries en publicitat i càrrecs de confiança, suprimir les barreres arquitectòniques, crear horts urbans, una policia local de proximitat i impulsar una agenda oberta de l’activitat de l’alcalde. També va garantir que faria públic el seu patrimoni personal.

Els 26 integrants de la llista del PSC van pujar dalt de l’escenari per fer-se la fotografia de família al final de l’acte. Abans, una de les seves integrants, l’esportista Irina Barceló, va avançar que dins del programa s’hi contempla “fer una piscina nova al Complex Esportiu La Vila. L’actual s’ha quedat petita”.

A l’acte també van intervenir l’eurodiputat Javi López i la diputada Eva Granados. El primer va reclamar que “aquestes municipals no són cap termòmetre sobre independentisme ni sobre el nivell d’enuig de la gent en la relació Catalunya-Espanya, sinó per ser útils al poble”. Granados es va referir al fet que “no és el mateix per un ajuntament tenir un alcalde socialista que d’altres formacions. El PSC governa als ajuntaments que dediquen més diners a despesa social”, i va dir que “en Lluís serà un alcalde per a tots, per transformar una ciutat que ara és grisa i trista”.

Els 26 integrants de la candidatura

La llista del PSC que concorre a les eleccions municipals del proper 24 de maig la composen Lluís Tomàs Moreno (1), Reme Márquez Ortega (2), Raúl Rozalén Llanos (3), Antonio Carvajal Jiménez (4), Maria del Carmen Coca Castro (5), Maria Lourdes Hernández Ortega (6), Marioly Márquez Hernández (7), Núria Navarro Joaquín (8), Diego Pérez Hernández (9), Juan Peña Cuadros (10), José Javier Carreño Hervás (11), Irina Barceló Martínez (12), Francisco Javier Velasco Salas (13), Juan Ruiz de Valdivia Bueno (14), Laura Barceló Limeres (15), Aitor Illán Medellín (16), Gemma Sánchez Castellanos (17), Isabel Soto Clemente (18), Amparo Domínguez Montero (19), Pere Gamón Pórtoles (20), Sílvia Salom Bosch (21), Francisco Muñoz Segura (22), Rosa Maria Pardos Zafra (23), Maria Fe del Río Román (24), Rodrigo Lihue Tornielli Contreras (25) i Luís Tomás Tomás (26).