El Fem Dansa torna a Martorell, del 6 al 10 de novembre, amb propostes per atansar aquesta disciplina artística a tota la població. El programa està organitzat per la Regidoria de Cultura, l’Associació de Professionals de Dansa de Catalunya (APdC), la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Martorell és un dels municipis que acull el cicle Fem Dansa, per quart any consecutiu, encarat a reforçar un circuit estable municipal a Catalunya per a produccions mitjanes de dansa i ampliar la xarxa d’espais d’exhibició d’aquest art. La nostra població hi col·labora amb “una simbiosi d’espectacles que neixen de la població, amb altres que ens venen d’altres institucions i que tenen un nivell de qualitat força notable”, ha dit el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Andreu González.

El 6 de novembre (16.00h, 17.00h, 18.00h) tindrà lloc al Muxart Espai d’Art l’espectacle familiar Cantem en família especial ballem la música amb Helena Cabo, adreçat a infants d’1 a 4 anys. Els usuaris dels esplais d’avis faran una exhibició de balls el 7 de novembre (17.00h) a la plaça de Les Cultures. El mateix dia, el martorellenc Blai López durà a terme una intervenció de dansa contemporània al Muxart Espai d’Art (19.00h) al voltant de l’exposició Xaus. Censura del desig.

El Martorell Gimnàstic Club organitzarà una masterclass de coreografia orientada a aquesta disciplina esportiva, el 8 de novembre a la plaça de Les Cultures (17.00h). A la Biblioteca Martorell, es presentarà el llibre De los pies a la cabeza de Montse Ganges i Susana Subirana (18.00h).

Festa Major de la companyia Psicoproject en Moviment s’estrenarà el 8 de novembres (21.00h) a El Progrés. A partir de la proposta Homo Tecnologicus “s’ha creat un espectacle performàtic on, a través del llenguatge de la dansa i el moviment, es proposa una obra efímera amb la participació dels diferents agents de la cultura popular martorellenca i voluntaris que, de manera conjunta, són els intèrprets de l’obra”, ha explicat el regidor. Hi participaran Gegants de Martorell, Capgrossos de Martorell, Drac Fafum, Bastoners de Martorell, Esbart Dansaire, Banda Simfònica i Idinàmics.

Les escoles de dansa de Martorell New Dance, Espai Dansa i Esplai d’Avis de Buenos Aires oferiran diverses coreografies el 9 de novembre (12.00h i 17.00h) a la rambla de Les Bòbiles. A l’Ateneu de Can Carreras, la martorellenca Carme Vea farà un taller de dansa de cinema musical (18.00h). I a la Nau 2 de Ca n’Oliveres, hi haurà exhibició de danses urbanes (20.00h).

El 10 de novembre hi haurà una masterclass de zumba (11.00h) a la Nau 2 de Ca n’Oliveres. El Foment acollirà Molsa de la companyia Thomas None Dance, un espectacle de dansa, titelles i imatges inspirat en el llibre del mateix nom de David Cirici. A l’Ateneu, salsa i SBK amb Pedro Gea i Zou Mulet (19.00h).