Torna l’Espai Jove.Nord amb ampliació d’horari i nous tallers, gratuïts al setembre

924
Espai Jove Punt Nord
Espai Jove Punt Nord

L’Espai Jove.Nord s’ha tornat a posar en marxa. El nou curs porta una ampliació de l’horari d’obertura de les dependències, als baixos del Centre Cultural, els divendres i dissabtes. Aquest dimarts es posen en marxa les activitats i tallers per a joves, que durant el  setembre seran de franc.

L’Espai Jove és un punt de trobada, socialització, oci i desenvolupament personal per als joves, i també inclou un servei de bar. Des d’aquest dilluns torna a obrir, de manera ininterrompuda, de 08.30 a 22.00h de dilluns a dijous -el servei de bar funcionarà de 08.30 a 21.30h- i amb una ampliació horària el cap de setmana. Així, a partir del 13 de setembre, els divendres es perllongarà fins a les 00.00h. Els dissabtes l’horari serà de 10.00 a 14.00h i de 18.00 a 22.00h, i els diumenges de 16.00 a 20.00h. Ho detalla la coordinadora de l’Espai Jove.Nord, Àngels Masqué.

Àngels Masqué, coordinadora de l'Espai Jove.Nord

El Servei d’informació Juvenil té uns horaris específics: els dilluns i dijous, de 15.00 a 20.00h; els dimarts i dimecres de 10.00 a 14.00 i de 15.00 a 20.00h, i els divendres de 16.00 a 18.00h.

Tastet de les activitats trimestrals al setembre

L’equip de dinamitzadors ha confeccionat un programa amb propostes dels joves que, al setembre, seran gratuïtes. Inclouran tallers de creació d’estoigs, d’herbes remeieres, d’exercici físic i de grafits, un sèrieforum, un karaoke i un campionat de jocs de taula.
Aquest dimarts 3 de setembre engega la programació (18.30h) amb el taller ‘Fes el teu estoig’, lligat al taller de costura, per a aprendre a cosir estoigs i fundes de carpetes per portar folis. Inclourà una segona sessió, dijous 5 a la mateixa hora i lloc.

Àngels Masqué, coordinadora de l'Espai Jove.Nord

El dia 9 (19:30h) es farà una taula rodona sobre herbes remeieres, per compartir remeis naturals que combatin els encostipats amb els consells de l’àvia.

Àngels Masqué, coordinadora de l'Espai Jove.Nord

El Sèrieforum s’ha previst pel divendres 13 (20.00h) i es dedicarà a Plats Bruts. Masqué explica que “en aquest cas interpel·la a joves d’edat més avançada” per recordar aquesta antiga sèrie i com han canviat els estereotips avui.

Amb el nou trimestre es preveuen sessions periòdiques mensuals els divendres a la tarda-vespre. Aquest mes seran la de Jocs de taula (dia 20, 19.00h) o la de karaoke (dia 27, 19.30h i fins a les 00.00h) que té “molt d’èxit i ens la demanen molt”. Completaran el cicle les Jam Session -a partir d’octubre, i altres propostes dels joves, com el Seriefòrum.
El dia 17 (18.30h) es realitzarà un taller d’exercici físic, amb rutines i estiraments per posar en pràctica, que conduiran “dos joves que s’han conegut a l’Espai Jove, que han connectat amb aquest interès i que ens l’han proposat. Això ens agrada, que siguin partícips i protagonistes del que volen fer a l’Espai, que ells també siguin dinamitzadors d’activitats, fent-los nosaltres l’acompanyament en creació, publicitat i continguts”.

Àngels Masqué, coordinadora de l'Espai Jove.Nord

Per acabar, el dia 26 (18.30h) es farà un taller de Grafitti per decorar parets al Parc Forestal de Can Cases: “fa uns mesos ja en vam fer un a càrrec d’un artista de Martorell i va quedar pendent de pintar un tros”.

Espai Jove.Nord. activitats de setembre de 2019
Espai Jove.Nord. activitats de setembre de 2019