Tot a punt perquè es posi en marxa el concurs per a infants i joves ‘Llegir té premi’

795

La Biblioteca Martorell promou, dins la programació d’estiu en línia, el concurs ‘Llegir té premi’ de foment de la lectura infantil i juvenil. L’organitzen l’associació Biblioteques Públiques de Catalunya i el Legiland Club, i va dirigit a nens i nenes d’entre 8 i 16 anys. Els participants optaran a premis situant-se el més amunt possible d’una classificació general a base de llegir llibres i respondre correctament les preguntes relacionades.

‘Llegir té premi’ comença el 6 de juliol i finalitza el 13 de setembre. Tots els participants que s’hi inscriguin a través d’aquest formulari podran escollir lectures entre 600 propostes en català, castellà i anglès, algunes de les quals disponibles a la mateixa plataforma, i d’altres a l’eBiblioCat, el servei de préstec digital de les biblioteques públiques de Catalunya.

La tècnica de la Biblioteca Martorell, Josefina Canals, explica que “els participants respondran una sèrie de preguntes sobre el que han llegit, i amb els encerts aconseguiran punts que els permetran pujar de nivell, desblocar peces de l’avatar, guanyar medalles digitals i pujar en els rànquings per optar a més premis”. Com més títols llegits i respostes encertades, més punts sumaran al seu compte de lector/a i de l’equip i escalaran en el rànquing del concurs.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell

Canals destaca que la Biblioteca Martorell s’ha afegit enguany al concurs després de no poder organitzar una nova edició del Concurs dels Superlectors. Afegeix que aquesta “és una bona oportunitat per a que els infants i joves llegeixin durant l’estiu”.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell

Pel que fa als premis, n’hi haurà de virtuals (tots els participants poden guanyar punts, peces per l’avatar i medalles virtuals), diplomes acreditatius pels 100 primers del rànquing de cada categoria; iPads per als primers de cada categoria; Smartwatches o polseres d’activitat FitBit per als segons i tercers de cada categoria i lots de llibres pels equips guanyadors i pels quarts i cinquens de cada categoria.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell

Hi haurà dues categories segons franges d’edat –de 8 a 11 i de 12 a 16 anys-, i els premis es lliuraran en un acte públic organitzat per la Generalitat de Catalunya, amb data i lloc a determinar.