Per tercer any consecutiu, el Holi Festival ha estat un bon reclam per a petits i grans amb ganes de disbauxa. L’acolorida batalla ha arrencat aquesta tarda a ritme del hits del discjòquei Pablo Picón. Confeti, globus, aigua i quilos de pigments han tenyit la plaça de les Cultures de tots els colors de l’estiu.

El Holi Festival té els seus orígens en la festa hindú de la primavera que té lloc a l’Índia, al Nepal i en altres comunitats d’origen indi, al Carib i a l’Amèrica del Sud. La celebració original consistia a llançar-se pols de colors brillants i aigua de colors els uns als altres com a símbol de benvinguda a la primavera. En els darrers anys, aquesta celebració ha pres volada al nostre territori convertint-se en una festa familiar per exaltar l’amor, l’amistat i la igualtat.

“Som del poble, són les festes i hem vingut a gaudir-la al màxim amb els nens i amb els adults. Portem tres anys venint i ens ho passem super bé amb els colors i la música. És una festa hindú que s’ha posat molt de moda aquí i nosaltres ens aprofitem”, ha comentat la Margarida Martín, una de les assistents a la festa.

Margarida Martín, assistent a la festa

Sandra Fuentes ha detallat que “a casa ens hem posat roba pràctica perquè ja sabíem que ens tacaríem molt. Hem comprat els pigments de colors i hem gaudit de la festa. Tothom passa una bona estona ballant, tirant els colors, sense cap prejudici. Tothom és igual i acaba de la mateixa manera”.

Sandra Fuentes, assistent a la festa

“Ens ho hem passat molt bé i ens hem tacat d’un munt de colors. Hem agafat la roba més vella que teníem per casa, unes xancles, unes ulleres i…a la festa!”, ha explicat l’Encarna Martos.

Encarna Martos, assistent a la festa

El Holi Festival ha anat acompanyat del Parc d’Aigua, amb inflables, minipiscines i jocs refrescants per als més menuts. La Secció Sardanista de Martorell ha organitzat una ballada de sardanes amb la cobla Maricel de Sitges.

Ritmes festius i combatius al carrer Josep Vilar

A la nit, la música ha anat a càrrec del grup Roba Estesa amb la seva fusió de músiques urbanes, instrumentació i ritmes folk. El grup de rap Lágrimas de Sangre ha presentat a Martorell el seu darrer treball Viridarquia i, des de Londres, el duet Addictive TV ha barrejat la música electrònica amb imatges creant una atmosfera poc convencional per a un concert.