Tres minuts de silenci per denunciar els tres mesos d’empresonament dels Jordis

569

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i el Comitè de Defensa de la República (CDR) van convocar 3 minuts de silenci en la concentració de dimarts al vespre a la plaça de la Vila. Les entitats sobiranistes van denunciar així els tres mesos d’empresonament dels líders de l’ANC Jordi Sànchez i d’Òmnium, Jordi Cuixart. Martí García i Jordi Morera van llegir sengles manifests en els que van tornar a reclamar la llibertat d’aquests i d’altres presos, i van qualificar d’antidemocràtiques les mesures imposades per l’estat.

Martí García (CDR) va destacar en la seva intervenció que “som aquí per lluitar per defensar la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, així com la d’Oriol Junqueras i Joaquim Forn. Però també de les 3 persones detingudes a Igualada, Santa Coloma de Gramenet i Reus la setmana passada per defensar la universitat pública. De fet, hi ha 27 persones per a les que demanen penes de presó d’entre 11 i 14 anys per ocupar pacíficament el rectorat de la Universitat Autònoma el 2013, entre les quals hi ha un professor de Prehistòria de la mateixa UAB que alhora és secretari general de la CGT, així com altres regidors i ex regidors independentistes”.

Intervenció de Martí García

El representant del CDR va recalcar que “seguim aquí, agermanats per la causa. No ens han derrotat, no han pogut amb nosaltres, malgrat un parlament anul·lat i bloquejat” i ha afegit que “la resistència serà la mare de la democràcia”.

Jordi Morera va exposar, en referència a l’empresonament dels Jordis, que “el dret a manifestar-se és bàsic en qualsevol democràcia i les entitats no han comès cap delicte. S’estan vulnerant drets bàsics i fonamentals, així com la presumpció d’innocència”.

Al mateix temps, va dir que l’actual situació “pretenia aïllar-nos, però estem més units que mai. L’esperança és més forta que la tristor i el desig d’una Catalunya millor és més forta que el rancor. No defallirem per seguir alçant la veu per denunciar tants cops com calgui aquesta injustícia majúscula”.

Intervenció de Jordi Morera

Tot seguit es van fer 3 minuts de silenci com a acte simbòlic dels tres mesos de l’empresonament dels Jordis, i es va cantar Els Segadors. A l’acte hi van assistir unes 150 persones, entre les que es trobaven representants de l’equip de govern municipal, encapçalats per l’alcalde Xavier Fonollosa.