Troc i venda d’articles de segona mà a Les Bòbiles per generar menys residus

1491
10è Mercat d'intercanvi i segona mà
10è Mercat d'intercanvi i segona mà

A la rambla de Les Bòbiles ha tingut lloc aquest dissabte el 10è Mercat d’intercanvi i segona mà organitzat per la Regidoria de Medi Ambient. La iniciativa ha comptat amb una setantena de parades, amb la voluntat de fomentar la reutilització i sensibilitzar la població sobre la importància de donar una nova vida als objectes que no fem servir, però que poden ser útils per a d’altres persones. D’aquesta manera s’evita que acabin convertint-se en residus.

Glòria Carrera, tècnica de Medi Ambient, ha dit que “ha anat molt bé, tot i que potser esperàvem més afluència de paradistes, ja que aquest any havíem ampliat una desena de places, però no s’han arribat a cobrir. La inscripció ha anat molt fluida, la qual cosa denota que cada cop en sabem més, i la gent és més cívica i pacient. Tothom entén quin tipus de parada ha de posar, que no sigui professional, sinó més aviat de caire familiar”.

Glòria Carrera, tècnica de Medi Ambient

Després d’uns anys celebrant el Mercat d’intercanvi i de segona mà en diumenge, aquesta edició s’ha provat de fer en dissabte. “El fet que estigui obert el Mercat Municipal crec que és un plus, però potser la coincidència amb el Mercat no sedentari de Buenos Aires resta clients potencials. Ho hem de valorar amb els paradistes”, ha assegurat Carrera.

Melani Van Der Tol hi ha participat amb la seva mare amb una taula plena de joguines, roba infantil i d’adult. “La proposta, la ubicació i l’acceptació del mercat la trobo molt encertada. Sovint sembla que sigui un tabú comprar en aquest tipus de mercats, però la veritat és que pots trobar productes de bona qualitat que trobaries a qualsevol botiga al triple de preu”, ha expressat.

Melani Van Der Tol, paradista

Daniel Pérez hi ha instal·lat una parada amb articles d’electrònica, roba, jocs dels anys 80, discs i còmics. “Esperava que l’interès de l’intercanvi fos major que no pas el de la venda directa. A d’altres països europeus la cultura del troc està més assentada. Aquí s’ha començat a instaurar arrel de la crisi, però encara no hi estem gaire acostumats”.

Daniel Pérez, paradista

Ricardo León és el segon any que hi participa. A la seva parada trobem des d’una màquina d’escriure a jocs de la Play Station. “Oferim una mica de tot el que tenim per casa i ens sap greu de llençar. No ho fem per guanyar diners, sinó per donar una nova utilitat a aquests objectes que poden servir a algú altre”.

Ricardo León, paradista

La Regidoria de Medi Ambient ha instal·lat un punt informatiu on diversos agents cívics ha repartit material sobre la prevenció de residus, han renovat les bosses de ràfia per seguir fent adequadament el reciclatge domèstic i han lliurat embuts per la recollida d’oli.