Tura: "Moviment d’Esquerres defensa el socialisme i vol ciutats amables i integradores"

444

Moviment d’Esquerres Més Martorell va presentar llista electoral i programa en un acte al qual va assistir una de les creadores de la formació i exconsellera socialista Montserrat Tura i que es va celebrar aquest dimarts a la Casa de Cultura de La Vila. Tura va reivindicar l’espai de la nova formació com un partit que recull els valors del socialisme i el dret a decidir del poble català, i que vol emergir amb un model de ciutats amables i integradores. A l’acte, van intervenir-hi l’alcaldable Adrià Arqué i els membres de llista Montserrat Parera, Raquel López, Albert Serrats i Albert Parera.

Montserrat Tura va explicar que el nou partit “manté els valors del socialisme de sempre, per evitar l’opressió dels pobres a mans dels poderosos, i també que vol evitar que algunes nacions oprimeixin d’altres. Per tant, som socialistes favorables al dret a decidir”. L’ex consellera socialista i exalcaldessa de Mollet, ara desvinculada del PSC, va contextualitzar el paper municipal del nou partit en “la importància de fer equip i política des del coratge de la ciutadania, per un model de ciutats amables i integradores”.

Voluntat de fer de Martorell una smart city

El número u de la llista a Martorell, Adrià Arqué, va dir que “fonamentem el programa en tres pilars: l’educació, el concepte de ciutats sostenibles i amables amb el ciutadà i el foment de la sanitat i dels serveis socials”. Arqué va dir que lluitaran contra l’atur local i que promouran l’habilitació de camins i el transport en bicicleta per fer de Martorell una smart city, la limitació del sòl industrial i la preservació de l’horta, com a aspectes destacats.

Montserrat Parera va parlar de vot útil per “facilitar la vida als martorellencs. Lluitarem contra les elevades quotes del CIES, crearem regidories de barri per tractar dels seus problemes i farem que el poble miri cap al riu”. Raquel López va reivindicar més ajuts escolars i crear un banc social de lloguer d’habitatge i una taula d’entitats per lluitar contra la pobresa. Finalment, Albert Serrats i Albert Parera van parlar del paper dels joves. Parera va dir que “tenim poques opcions d’oci, sovint hem de marxar fora. Un dels pocs llocs que tenim, l’Ateneu, sovint està buit. Hauria de ser un espai popular per als joves”.

Composició de la llista electoral

La llista de Moviment d’Esquerres Més Martorell la composen Adrià Arqué Armestoy (1), Montserrat Parera Bayó (2), Alberto Pleguezuelos Ginel (3), Raquel López Font (4), Antònia Civil Gomar (5), Raúl Mellado Hernán (6), Albert Parera Puig (7), Raquel Beltran Viladot (8), Judit Boltà La Parra (9), Adrià Arqué Cardona (10), Ana Maria Tamayo Rubio (11), Albert Serrats Cardona (12), Jordi Anton Moliner (13), Concepción Navarro Arenós (14), Cristina Ginel Llera (15), Félix Pérez Barrera (16), Pablo Fernández Ciria (17), Josepa Archs Rigol (18), María del Carmen Obispo Torres (19), Gerardo Fernández Sierra (20) i Enriqueta Bayó Bargués (21).