TV3 estrena aquest dijous ‘La Xirgu’, amb el martorellenc Ton Toset al repartiment

746

El professor del Col·legi La Mercè Ton Toset és un dels actors de repartiment de la producció La Xirgu, l’actriu, rodada ara fa un any. Toset fa una aparició a la coproducció de Distinto Films i Televisió de Catalunya, que recrea un moment de la vida de la popular actriu catalana. El telefilm s’estrena aquest dijous, a les 22.40h, a TV3.

Ton Toset interpreta el paper de policia, junt amb dos amics seus olesans: Joan Subirachs i Josep Amores qui, a més, n’és productor. El martorellenc explica que “La Xirgu és la darrera part d’una sèrie de tres telefilms dedicats a dones importants, abans s’havia fet en referència a Clara Campoamor i Concepció Arenal”.

El rodatge es va dur a terme el mes de març de 2015, “prèviament vam anar uns dies a fer proves de vestuari i després vam fer dos dies de rodatge a Molins de Rei i també a Girona”. Una experiència “fantàstica, com també ho va ser l’estrena a l’Ateneu de Molins de Rei, el passat mes de febrer, on vam poder veure la pel·lícula i felicitar els actors i les actrius. Realment és un film molt interessant”.

Coproducció que recorda la vida de l’actriu molinenca
La Xirgu, l’actriu, és una coproducció de Distinto Films, Televisió de Catalunya, Televisión de Galicia, Zenit TV i Tito Clint Movies, en la que també hi ha participat l’ICEC i Canal Sur. L’ha dirigida Sílvia Quer -responsable d’Operación Jaque i 23-F: el día más difícil del rey- l’ha guionada Margarita Melgar i la interpreten Laia Marull (Margarida Xirgu), Pere Ponce, Míriam Iscla, Fran Perea i Pau Durà, entre d’altres.

El film s’ambienta l’any 1927 i recrea el moment de la vida de la popular actriu de Molins de Rei Margarida Xirgu –interpretada per Laia Marull-, en el que la seva companyia es troba amb tot tipus de dificultats per estrenar Mariana Pineda de Federico García Lorca en plena dictadura de Primo de Rivera.