UGT revalida la majoria absoluta a la planta de SEAT a Martorell

489

El sindicat UGT ha revalidat la majoria absoluta a la planta de SEAT a Martorell sumant dos delegats als 25 que tenia fins ara, segons ha informat aquest dijous el president del comitè d’empresa i del sindicat, Matías Carnero. Dels 43 representants sindicals electes de la planta de SEAT a Martorell, n’hi ha 27 per a UGT, nou per a CCOO i set per a CGT.

UGT ha obtingut per primera vegada la majoria absoluta a tots els centres de SEAT: la planta de Martorell, el centre tècnic, recanvis, la fàbrica de components del Prat i el centre d’estampació de la Zona Franca.

En total, contant els cinc centres de SEAT a Catalunya, UGT s’ha fet amb 71 delegats, CCOO s’ha quedat amb 34, CGT amb 15 i STS amb un, sumant un total de 121 membres al comitè d’empresa. El comitè intercentres, configurat per 13 representants, seguirà amb la majoria d’UGT amb vuit persones del sindicat, a més de quatre de CCOO i un de CGT.

Un dels principals reptes de futur, segons els sindicats, és la formació dels empleats per tenir oportunitats davant les transformacions que sofrirà el sector de l’automoció, entre elles la digitalització.

Les eleccions s’han produït en un bon moment per a la companyia en nivell de producció i vendes, ja que va tancar 2018 amb 517.600 vehicles matriculats a tot el món. La xifra suposa un increment del 10,5% en comparació de l’exercici anterior i el major volum de vendes de la companyia en els seus 68 anys d’història.