Un centenar d’alumnes dels instituts de Martorell encara les proves de Selectivitat

272
Selectivitat. Foto: ACN
Selectivitat. Foto: ACN

Un total de 117 alumnes dels instituts martorellencs s’han matriculat enguany a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU). De l’Institut Joan Oró s’hi presenten 27 alumnes, del Pompeu Fabra 57, i del Col·legi La Mercè 33 alumnes. Les PAU són determinants a l’hora de poder triar on faran els estudis superiors, quin grau estudiaran i on podran fer-ho. Les proves es fan matí i tarda, durant tres dies fins divendres, i aquest any han començat amb l’examen de llengua castellana i literatura.

A Catalunya es presenten 34.547 alumnes, 631 més que l’any passat. La majoria, 28.383, han acabat el batxillerat aquest curs. Fins a 3.392 són de matrícula lliure, és a dir, que el van acabar un altre any i no van fer les PAU, que les van fer i volen millorar nota o que només s’examinen d’assignatures de la fase específica. També hi ha 2.772 estudiants que no procedeixen del batxillerat, sinó de cicles formatius de grau superior.

Hi ha una fase general, obligatòria, i una fase específica, relacionada amb l’itinerari de Batxillerat que han estudiat, que serveix per ponderar i apujar nota. Aquest dimecres al matí, després de llengua castellana i literatura, han fet l’examen de llengua catalana i literatura. A la tarda, entre d’altres, els exàmens d’anàlisi musical, ciències de la terra, fonament de les arts i dibuix tècnic.

Dijous al matí faran el d’història i el de llengua estrangera. A la tarda, els de dibuix artístic, matemàtiques, llatí o química. Divendres estan previstos els exàmens d’assignatures com física, geografia, grec, filosofia, disseny, cultura audiovisual o electrotècnia.

Per aprovar, depèn de la nota mitjana del Batxillerat. A l’hora de fer el càlcul, els tribunals tindran en compte que el Batxillerat compta un 60 per cent, i la nota de la selectivitat, un 40 per cent. Els resultats es podran consultar per Internet d’aquí a dues setmanes, a partir del 26 de juny.