Un centenar de persones es concentra davant l’Ajuntament contra les imputacions pel 9N

331

Malgrat la pluja, un centenar de persones s’ha concentrat aquest vespre davant l’Ajuntament en la mobilització convocada per l’ANC, Òmnium, l’AMI i l’ACM per la imputació d’Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega per l’organització del 9N. L’alcalde Fonollosa ha llegit el manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir contra la imputació de les autoritats catalanes.

A través del manifest, Xavier Fonollosa ha reiterat que “el Dret a Decidir el futur polític i institucional de Catalunya és inherent a la ciutadania catalana en virtut del principi democràtic i del dret que tenim com a nació”.

Davant l’oposició de l’Estat a exercir aquest Dret i la manca d’alternativa, “el govern de l’Estat ha judicialitzat tots aquest fets, defugint les seves responsabilitats polítiques en aquest àmbit, i generant una anomalia democràtica en el funcionament de les institucions”.

Les entitats convocants han denunciat les querelles adreçades al president de la Generalitat, Artur Mas, Joana Ortega, exvicepresidenta del Govern, i Irene Rigau, consellera d’Ensenyament, encausats pel TSJC, i han mostrat la corresponsabilitat amb la convocatòria del 9N “feta des de criteris democràtics i cívics i que ha sigut resposta massivament pel poble català”.

Propera mobilització
L’ANC, Òmnium, l’AMI i l’ACM han anunciat una altra concentració dels càrrecs electes al Parlament davant del TSJC el proper 15 d’octubre. Les entitats justifiquen les accions perquè, diuen, “els atacs per respondre al mandat democràtic de la ciutadania i posar les urnes són també un atac a la pròpia democràcia”.