Un centenar d’espectadors assisteixen a l’estrena d’Els Pastorets a El Foment

550

Els Pastorets han portat aquesta tarda a l’escenari d’El Foment l’obra La flor de Nadal de Francesc Picas, dirigits per primer cop per Dolors Gil. La funció es repetirà el 30 de desembre en sessió golfa (22.00h). L’1 de gener (18.30h) serà el torn dels menuts amb Els Pastufets, que versionaran Josep Maria Folch i Torras, sota la direcció d’Olga Folqué.

La nova directora d’Els Pastorets, Dolors Gil, ha explicat que La flor de Nadal de Francesc Picas “és una versió que s’adapta tant a un públic adult com a un d’infantil. La història sempre és la mateixa, explicada d’una manera o d’una altra, però sempre amb sorpreses”.

Gil s’ha estrenat en la direcció després de més de 30 anys participant-hi com a actriu. “Han estat uns 25 personatges, però el teatre és molt més que parlar: és la gent que puja a l’escenari com a figurants, és l’escenografia, és la il·luminació i és l’atrezzo i la caracterització. Tenim molta gent al darrere que també hi dedica moltes hores”, ha remarcat.

Una dècada de Pastufets
Els Pastufets compleixen una dècada d’existència ininterrompuda. La iniciativa és una escenificació per a nens i nenes de 3 a 12 anys d’edat que té com a base la versió de Josep Maria Folch i Torras i que ha anat incorporant escenes d’altres textos i autors. Va néixer perquè “vam pensar de crear una cantera per als Pastorets, ja que cada cop hi havia més nens que hi volien participar”, explica la directora Olga Folqué. Així, d’una quinzena d’infants s’ha passat als 34 d’aquest any, i fins i tot s’ha hagut de dir que no a alguns per problemes logístics d’espai.

El grup compta, des de fa 5 anys, amb l’assessorament de la coreògrafa Carme Bea, de l’Espai Dansa. Assaja tots els divendres a la tarda i també alguns dissabtes i diumenges per tenir-ho tot a punt en la seva posada en escena.