Un centenar d’infants s’han beneficiat del programa de suficiència alimentària a l’estiu

335

105 infants de Martorell s’han beneficiat del programa de suficiència alimentària a l’estiu que impulsa el departament de Benestar Social del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM). Per tercer any consecutiu s’han concedit ajuts als infants que inclou els àpats d’esmorzar i dinar.

El programa de suficiència alimentària municipal ha garantit les necessitats bàsiques d’alimentació a un centenar de nens i nenes aquest estiu. Són infants de 3 a 12 anys en situació de vulnerabilitat. El juliol s’hi van beneficiar 68 infants i a l’agost, 37 en el marc de les activitats d’estiu.

El programa de suficiència alimentària a l’estiu s’ha dut a terme fins aquesta setmana al menjador de l’escola Vicente Aleixandre.

Dades similiars a l’estiu passat
L’any passat es van concedir un total de 62 ajuts de menjador escolar a infants del municipi. La regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Martorell, Cristina Dalmau assegura que “les dades són similars a les del curs passat, en que es van concedir un total de 111 ajuts de menjador (72 a l’activitat de juliol i 39 a l’activitat d’agost). Tot i així, del 2013 al 2014 l’augment de beneficiaris va ser d’un 150%, passant de 46 beneficiaris a més del doble”.

El programa de suficiència alimentària compta amb la col·laboració del departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya.

288 famílies ateses aquest any
Dalmau diu que “al llarg del 2015 s’han atès un total de 288 famílies en el marc del Programa de Suficiència Alimentària, a través dels recursos de targeta moneder i l’accés als Bancs d’Aliments; ajuts dels que s’han beneficiat també els menors que formen part dels nuclis d’aquestes famílies”.