Un curs sociosanitari finalitza en contracte laboral a dotze alumnes del Molí Fariner

397

Dotze alumnes dels quinze que han seguit el ‘Curs de Formació Ocupacional d’Atenció Sociosanitària a Persones Dependents en Institucions Socials’ han aconseguit un contracte laboral. La formació, de 470 hores de durada, s’ha impartit al Molí Fariner i a residències de Martorell i rodalies. El regidor de Promoció Econòmica, Lluís Amat, considera que el grau de contractació posterior al curs ha estat “fenomenal” i que el treball dels tècnics ha estat cabdal per assolir-lo.

El curs es va iniciar el passat març al Molí Fariner amb l’objectiu de fer possible que els alumnes treballin en institucions d’atenció a persones amb dependència: residències, casals d’avis, centres de dia o centres de salut mental. S’ha estructurat en 470 hores, i les darreres 80 eren un mòdul de pràctiques professionals no laborals executat a diverses residències de Martorell i poblacions veïnes.

12 contractes a Martorell i rodalies

Cinc dels alumnes han aconseguit un contracte laboral a la Residència Sant Joan de Déu de Martorell. La Residència Vitàlia de Sant Andreu de la Barca n’ha contractat a 4, Can Serra de Sant Esteve Sesrovires a 2 i Santa Oliva d’Olesa de Montserrat a 1 alumne. Els altres 3 alumnes han desestimat l’oferta de feina per problemes personals.

El regidor Lluís Amat recalca “la gran feina dels tècnics de Promoció Econòmica que, a més de potenciar l’aspecte formatiu, han contactat amb diverses residències i han ofert els alumnes per fer pràctiques i perquè al juliol els acabessin contractant”. El regidor ha agraït també el suport empresarial per millorar les oportunitats d’ocupació dels col·lectius amb especials dificultats d’inserció en el mercat de treball, i la importància de la formació específica al Molí Fariner.

El curs el subvenciona el Servei d’Ocupació de Catalunya conjuntament amb el Fons Social Europeu, i l’ha promogut el departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament. Un cop finalitzat, els alumnes han obtingut un Certificat de Professionalitat que els permetrà d’ampliar les possibilitats laborals dins del sector sociosanitari. L’any passat, 14 dels 20 alumnes van accedir a un contracte laboral.