Un gat que treu el cap per un mur, primer premi del 26è Concurs de Fotografia de Muntanya

1762
'Treu el cap' (Marc Obiols). 1r premi. 26è Concurs de Fotografia de Muntanya de l'AEM
'Treu el cap' (Marc Obiols). 1r premi

La fotografia Treu el cap de Marc Obiols ha guanyat per votació popular el 26è Concurs de Fotografia de Muntanya de l’Agrupació Excursionista de Martorell (AEM), celebrat aquest cap de setmana. La instantània mostra un cadell de gat traient el cap per una petita obertura d’una paret de pedra. Una mateixa concursant, Rosa Farreras, s’ha emportat el segon i tercer premis i, alhora, el premi de les sortides excursionistes de l’entitat.

Prop de 500 persones van votar al vestíbul de Cal Nicolau entre dissabte i diumenge, atorgant 3,2 i 1 punts a les seves 3 imatges preferides d’entre les 52 presentades a concurs. L’escrutini de diumenge al migdia va confirmar que la més apreciada (204 vots) va ser Treu el cap de Marc Obiols. Hi apareix un gatet mirant a través de l’obertura d’un mur de pedra.

Obiols és un jove emprenedor de Martorell que té una empresa dedicada a la fotografia, vídeo, disseny gràfic i drons i que treballa des del Molí Fariner. Reconeix que “era el primer cop que participava al concurs de l’AEM. No acostumo a fer-ho, però la meva parella m’ho va comentar i a darrera hora em vaig animar”. El premi és un val de 250 euros en material fotogràfic. “Potser l’invertiré en comprar un objectiu o un trípode nou”, ha destaca.

Marc Obiols

Rosa Farreras va emportar-se els altres premis: el 2n, el 3r i el premi especial de sortides de l’AEM, un fet insòlit en la història del concurs. La fotografia Kirkjufell mountain reflex, que plasma l’efecte mirall que forma un llac islandès amb la muntanya veïna, va ser segona amb 198 vots. Tardor en suspens, una fageda envoltada de boira, va finalitzar tercera amb 154 vots. Aquesta foto va obtenir també el premi especial de sortides de l’AEM, en ser la més votada d’entre les fetes dins el calendari d’activitats senderistes que organitza l’entitat.

L’afortunada deia que “no m’esperava una cosa així. Fa molts anys que formo part de l’AEM i que em presento al concurs, però mai havia aconseguit un primer, segon o tercer premis”. Amb la suma dels tres guardons, Farreras ha guanyat una motxilla, una estora aïllant i 50 euros en material esportiu, un val de 50 euros en productes d’alimentació sana i l’ampliació d’una fotografia sobre foam de 50×100 cm.

Rosa Farreras

Resultats de les votacions del 26è Concurs de Fotografia de Muntanya de l’AEM