Un grup de 15 jugadors japonesos fa estada a Martorell per tastar el futbol sala català

820
Nens japonesos a Martorell
Nens japonesos a Martorell

La sala de plens de l’Ajuntament de Martorell ha acollit aquest matí la quinzena de futbolistes japonesos que fa estada a Martorell des del passat dissabte i que s’allargarà fins el proper dimarts 3 d’abril. L’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora d’Esports Belén Leiva han pogut compartir una estona amb ells i amb els entrenadors que els acompanyen. A la sala de plens, els futbolistes, d’entre 10 i 15 anys, han explicat com es troben a Catalunya i quines són les diferències que s’estan trobant respecte el futbol sala del Japó, el seu país d’origen, i el català, que han testat a través d’alguns dels partits amistosos que ja han disputat.

Una jugadora com a novetat

En l’expedició d’enguany, dos dels seus integrants repeteixen respecte l’any passat, i hi ha una nena de 12 anys, per primer cop en les quatre visites anteriors. Els jugadors japonesos jugaran un partit amistós cada dia, a banda d’assistir en directe a partits de la Lliga Nacional de Futbol Sala, i també aprofitaran per visitar la ciutat de Barcelona i conèixer racons de la capital catalana.

L’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa ha compartit aquest matí una estona amb els jugadors japonesos. També ho ha fet la regidora d’Esports Belén Leiva, i han conversat sobre l’experiència de descobrir un nou continent i sobre el futbol sala que s’estan trobant al nostre país.

Els jugadors i els entrenadors han rebut unes samarretes de la darrera edició de la Marxa de la Primavera, així com una làmina amb la imatge serigrafiada del Pont del Diable i una rèplica en format reduït d’un dels gegants de Martorell. El president del Sala5 Martorell Jorid Gay ha acompanyat l’expedició en la rebuda per l’alcalde i la regidora martorellencs.