Un miler de persones participa diumenge a la 4a Cursa i Marxa Solidàries de l’Hospital Sagrat Cor

722

Al voltant de 1.000 persones van participar diumenge passat a la 4a Cursa i Marxa Solidàries de Martorell, organitzades per l’Hospital Sagrat Cor de Germanes Hospitalàries. Amb el lema Entre tots per la salut mental, aquesta iniciativa solidària tenia l’objectiu de sensibilitzar i apropar la població a la problemàtica de les malalties mentals. El guanyador de la cursa en categoria absoluta masculina va ser Juanma Alvarez, de l’Athletic Barcelona. En categoria absoluta femenina, la guanyadora va ser Sara Prescoli, del Club atletisme Olesa.

Es van dur a terme una cursa i dues marxes solidàries: la cursa, de 10 km de distància, i la marxa, de 7,5 km. També es va organitzar una marxa curta d’1 km, dins el recinte hospitalari, en la qual van participar interns de l’Hospital Sagrat Cor de Martorell i d’altres centres amb importants limitacions intel·lectuals i físiques, que els que impedien la seva participació a la marxa llarga.

El centre de Germanes Hospitalàries va ser el punt de sortida i arribada tant de la cursa com la marxa. “El nostre objectiu va ser, un any més, permetre que la societat pogués accedir al recinte hospitalari i convisqués durant unes hores amb els nostres usuaris”, explica Esther Peirotén, membre del comitè organitzador de l’acte esportiu i infermera de l’Hospital Sagrat Cor de Martorell. Segons Peirotén, “aquesta és la millor manera que la gent pugui conèixer la realitat de la salut mental i comprovi que es tracta d’un col·lectiu amb certes necessitats i vulnerabilitats, però amb la capacitat de conviure en societat”.

Els beneficis de la 4a Cursa i Marxa Solidàries de Martorell en defensa de la salut mental es destinaran a projectes socials relacionats amb la salut mental, a través de la Fundació Benito Menni, que treballa en diferents programes lligats a la salut mental al nostre país i lluita també per garantir el dret a la salut mental als països més desfavorits.

Així mateix, es va demanar als participants que aportessin 1 kg d’aliment sòlid a l’hora de recollir el dorsal, a fi d’ajudar altres col·lectius també desfavorits, com aquells qui més pateixen els efectes de la crisi. Els organitzadors han recomptat 870 kg d’aliments que es donaran íntegrament a la Creu Roja.