Un miler d’infants participa en les activitats lúdiques d’El Círcol dels quatre dimecres de juliol

1109
Activitats per famílies a El Círcol
Gelicadabra, de l'il·lusionista Fèlix Brunet

Més d’un miler d’infants i les seves famílies han participat en les activitats lúdiques que ha organitzat El Círcol les tardes de dimecres del mes de juliol. Les propostes de circ, màgia, animació i un taller de bombolles han estat ben valorades per mares i pares i han aconseguit dinamitzar el centre de La Vila. Des de la regidoria de Comunicació, Cooperació i Participació se’n fa una valoració molt positiva, ja que s’ha incrementat molt la participació respeste al cicle de l’estiu passat,  i s’ha expressat que es vol donar resposta a les famílies que demanen que es programin activitats la resta de l’any.

La programació d’aquest juliol ha inclòs un taller de bombolles (dia 5); l’espectacle infantil Pista que vinc de la Companyia Tot Circ (dia 12); el teatre al carrer amb Una d’aventures dels Festuc Teatre (19) i l’espectacle de màgia itinerant Gelicadabra (de l’il·lusionista Fèlix Brunet). “Estem molt contents. La participació va en augment i enguany han vingut uns mil infants acompanyats dels seus respectius familiars, un èxit”, explicava la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació Míriam Riera, qui afegia que “aquest any hem endarrerit les activitats de les 17 a les 19h per evitar la calor”.

Míriam Riera, regidora de Comunicació, Cooperació i Participació de l'Ajuntament de Martorell

Els assistents, satisfets amb les propostes, en volen més

Mares i pares dels infants han destacat la qualitat dels espectacles. La Marta Escrivá comentava en positiu que “les activitats fan participar la canalla, que està molt contenta, però també els adults”. La Maria Isart reconeixia que “ens agradaria que es fessin més activitats d’aquest tipus”, i proposava per a una nova ocasió “que facin algun espectacle de titelles per als nens i nenes més petitons”. El Xavi Carrión aquest dimecres hi anava per primer cop: “me n’he assabentat avui mateix perquè tenim un grup de whatsapp de pares i mares de l’escola que ho ha difós. Hi ha molt d’ambient, sembla que també hi ha hagut molta varietat d’activitats. Es fan moltes coses per a infants, a Martorell”. La Pilar Carrasco tampoc se n’ha perdut ni una i comenta que “les activitats han sigut, en general, molt divertides pels nens i crec que el més important és que els artistes interactuin amb ells”.

Opinions de mares i pares. Marta Escrivá, Maria Isart, Xavi Carrión i Pilar Carrasco

Riera: “el juliol vinent segur que repetirem”

Davant la bona acollida per part de les famílies, la regidora avança que “l’any vinent segur que repetirem el gruix d’activitats setmanals al juliol. A més, des d’El Círcol també volem programar altres tallers i activitats al llarg de l’any, més d’interior, tot i que amb una periodicitat una mica més espaiada, ja que els infants tenen moltes activitats extraescolars durant el curs”.

Míriam Riera, regidora de Comunicació, Cooperació i Participació de l'Ajuntament de Martorell

Activitats que atrauen públic a La Vila

Distreure petits i grans és l’objectiu principal de l’Estiu a El Círcol, però des d’aquest equipament de la regidoria de Participació també es considera que és una manera de “dinamitzar La Vila, els seus carrers i establiments a partir d’atraure gent al nucli antic de Martorell”, diu Riera. Per això, recalca, “col·laborem amb la nova associació de Comerciants Fem Vila per programar conjuntament”. Exemple d’això ha estat l’organització d’una gimcana, aquest dijous al matí, en la que els infants han descobert els comerços de La Vila.