Un nou gual inundable travessa el riu Anoia per connectar Can Carreras i La Vila

691
Nou gual inundable riu Anoia

Divendres es va obrir al pas de vianants el nou vial inundable sobre el riu Anoia que uneix La Vila i Can Carreras. La passera substitueix l’antiga palanca, malmesa durant els aiguats del passat 14 d’octubre, i permet crear un nou recorregut adaptat que millora les condicions d’accessibilitat i mobilitat.

El nou gual inundable està format per dues plaques de formigó, prefabricat i alleugerit a l’interior, de 15,50 metres de llarg per 2,70 d’ample. Els fonaments de les passarel·les s’han fet amb micropilotatge a més de 9 metres de profunditat. Es tracta d’una obra permeable, que farà possible el pas de l’aigua en cas d’avingudes, sense baranes ni obstacles que limitin el recorregut del riu, seguint els criteris i normes que marca l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

S’han adequat els accessos amb rampes de formigó i escales per salvar els desnivells de la llera. A més, s’ha pavimentat i instal·lat mobiliari a la banda del carrer Gomis per habilitar un petit espai de descans. També s’ha millorat i ampliat l’enllumenat públic a tota la zona, i avui han començat les tasques de sembrat de la gespa de la llera.