Caramelles de Martorell celebrarà el dissabte 7 de març la festa de benvinguda dels assajos de les cantades amb un Scape Room, el joc grupal de resoldre enigmes en un espai i temps límit. La cita serà al Centre Cultural, a les 18.00h, i hi estan convocats els caramellaires habituals i tothom qui s’hi vulgui afegir. A partir de la setmana vinent començaran els assajos de les tres cançons que s’interpretaran per Setmana Santa.

La festa és l’inici de temporada de l’entitat. Una trobada de caràcter lúdic i festiu, oberta i pensada per als cantaires de totes les edats i a tothom, i que és el tret de sortida del calendari d’assajos, en dissabtes, de les cançons.

Amb la voluntat d’innovar, la junta de l’entitat ha muntat un Scape Room, però una mica diferent. Anna Gil, presidenta de Caramelles de Martorell, explica que no es basarà en “escapar-se d’un espai tancat resolent enigmes, com és habitual, sinó que es tindrà la missió de salvar les caramelles, que estaran en perill. A través de pistes i de resoldre enigmes caldrà trobar les caramelles per a que continuin 90 anys més”.

Anna Gil, presidenta de Caramelles de Martorell

Passada la festa arribaran els assajos, els dissabtes 14, 21 i 28 de març i el 4 d’abril a l’Esplai de la Gent Gran de La Vila, de 18.00 a 19.00h. “Assajem una cançó que dedicarem als 75 anys del Colacao amb una adaptació de la seva cançó. A més, Nina Cintas està adaptant una cançó sorpresa, i Mercè Miró composarà i farà la lletra de la Cançó de la propera 50a Trobada de Petits Caramellaires del Baix Llobregat”, comenta Gil.

Anna Gil, presidenta de Caramelles de Martorell

Les dues dates de caramelles seran el diumenge 12 -La Vila- i el dilluns 13 d’abril -resta de barris-, al matí. La comitiva -composada per unes 130 persones de totes les edats- es desplaçarà en un trenet turístic als diferents punts de cantades.

Caramelles Martorell. Pere Miró i Anna Gil, al programa 'Gent amb entitat' de Ràdio Martorell
Caramelles Martorell. Pere Miró i Anna Gil, al programa ‘Gent amb entitat’ de Ràdio Martorell

L’entitat fa 90 anys

Caramelles de Martorell arriba als 90 anys. El membre de junta Pere Miró explica que “al nostre poble ja existien abans del 1930, però és en aquest moment en el que comencen les Caramelles Parroquial iniciades per Mossèn Jaume Urgell”. A excepció del parèntesi de la guerra, la tradició ha tingut continuïtat des d’aleshores i diverses fornades de cantaires n’han près el timó: els actuals veterans de l’entitat, una segona fornada a principis del segle XXI i una d’actual, sorgida el darrer any.

Pere Miró, membre de junta de Caramelles de Martorell

Caramelles de Martorell. 90 anys

Aquesta efemèride se celebrarà el mateix dia que la 50a Trobada dels Petits Caramellaires del Baix Llobregat, el 19 d’abril. Gil explica que la Trobada serà la darrera, ja que el concepte de colles infantils ja no és vàlid -actualment són grups intergeneracionals- i perquè cada cop queden menys colles a la comarca -les que hi participaven, excepte Martorell, ho feien des de comarques veïnes-.

Tot i així, Gil assegura que “volem tancar-ho bé, amb una trobada a Montserrat” visitant la basílica i fent cantada a la plaça de Santa Maria. “Hi convocarem tothom qui al llarg de la vida ha tingut relació amb les Caramelles”. Després, els cantaires locals tornaran cap a Martorell per compartir un dinar de germanor que commemori els 90 anys de l’entitat.

Anna Gil, presidenta de Caramelles de Martorell

Les properes setmanes, l’entitat difondrà els detalls de la trobada i la celebració del 90è aniversari i com apuntar-s’hi. De moment, disposen del seu Facebook, d’Instagram i del correu electrònic caramellesdemartorell@gmail.com.

Festa de Caramelles de Martorell