Un schnauzer mini negre, millor gos de la 88a Exposició Internacional Canina

670
Pòdium Best in Show 88a Exposició Internacional Canina
Pòdium Best in Show 88a Exposició Internacional Canina

L’associació Unió Cinòfila de Catalunya ha celebrat aquest cap de setmana la 88a Exposició Internacional i la 24a Exposició Nacional Canina a Ca n’Oliveras. Un schnauzer en miniatura negre ha estat l’exemplar millor valorat del certamen, en el qual hi ha participat uns 1.200 gossos de prop de 200 races diferents. Els regidors Míriam Riera, Sergi Corral, Albert Fernández i Belén Leiva han estat els encarregats de lliurar els trofeus.

Els premis Best In Show, destinats als millors exemplars, han guardonat en la categoria estrella d’adults a Rodrigo, un schnauzer mini negre de tres anys. Luís Martín, el seu propietari, ha explicat que el gos ja és campió d’Europa i d’Espanya. “Els meus pares criaven gossos i jo porto molts anys en aquest món. En concret, amb aquest gos tinc una sintonia molt especial i crec que aquesta unió es nota en escena. Ell és un fora de sèrie i l’únic que haig de fer és acompanyar-lo, ja que és molt i molt bo”, ha afirmat. El segon lloc del podi Best in Show ha estat per a un exemplar d’australian shepherd i el tercer se l’ha endut un setter anglès.

Luís Martín, guanyador Best in Show

La jornada ha comptat amb una desena de judicis per grups: pastors i de rescat; terriers; primitius i tipus spitz; gossos de mostra; gossos de companyia; pinscher, schnauzer i de muntanya; teckels; gossos de rastreig; gossos de caça i d’aigua, i llebrers. També s’han jutjat parelles, lots de cria, babies, cadells, joves, veterans, races espanyoles i Best in Show.

Els gossos han estat jutjats per membres de la Fédération Cynologique Internationale i la Real Sociedad Canina de España, que han avaluat la morfologia dels animals, considerant que s’apropin el més possible a l’estàndard de la seva raça. També han observat la bellesa, expressivitat, boca i moviment.

Maite Gonzalvo, presidenta de l’associació Unió Cinòfila de Catalunya, ha reconegut que aquest any ha baixat una mica el nombre de participants, però ha destacat el gran nivell dels gossos guanyadors. Gonzalvo ha remarcat que fa 16 anys que trien Martorell per celebrar aquest certamen “per la bona entesa amb l’equip de govern, la bona acollida i la ubicació privilegiada” del nostre municipi.

Maite Gonzalvo, presidenta Unió Cinòfila Catalunya

L’exhibició dels animals s’ha acompanyat d’un photocall, estands d’empreses dedicades a la cria de gossos i un espai de restauració.