Un total de 4.594 alumnes s’han incorporat aquest matí a les aules dels centres educatius martorellencs en l’inici del curs escolar 2019-2020. Amb il·lusió i entusiasme, han tornat a l’escola després de 82 dies de vacances. Amb el retorn, agafen la rutina del dia a dia i acomiaden els dies d’estiu.

La regidora d’Ensenyament, Sole Rosende, assegura que “les classes han començat amb normalitat i sense incidències”. “A les llars d’infants hi ha 239 nens i nenes matriculats; als centres d’Infantil i Primària (de P3 a 6è) hi ha 2.903 alumnes, i Secundària registra 1.452 alumnes”. “La xifra global d’alumnes és molt semblant a la de l’any passat”. “El nombre de docents és de 600, aproximadament”, indica la regidora.

Sole Rosende, regidora d'Ensenyament

La Llar d’Infants Pont d’Estels compta amb 86 alumnes, Les Torretes (96) i Riu de Sons (57). L’Escola Els Convents té 216 alumnes, José Echegaray (436), Juan Ramón Jiménez (446), Lola Anglada (470), Mercè Rodoreda (569) i Vicente Aleixandre (373). L’Institut Joan Oró (491), Maria Canela (184) i Pompeu Fabra (537). El Col·legi La Mercè, que disposa d’Infantil, Primària i Secundària, compta amb 633 alumnes.

Inici curs escolar

Millores als centres escolars

Aquest curs, els escolars de vuit centres educatius s’han trobat amb algunes obres de millora a les seves escoles. Com és habitual, l’Ajuntament de Martorell ha aprofitat el descans estiuenc per fer una sèrie d’actuacions, consensuades conjuntament amb representants de cada centre, d’acord a les necessitats tècniques i de manteniment de les infraestructures, i educatives del professorat i alumnat.

L’Escola Mercè Rodoreda ha ampliat el magatzem exterior de l’AMPA i s’han pintat al terra del pati de primària i infantil fins a set jocs tradicionals com el tres en ratlla, la xarranca o el twister. A l’Escola José Echegaray, s’ha reformat el lavabo d’educació infantil, s’ha creat un magatzem i s’han pintat vestíbul i diverses aules.

L’Escola Juan Ramón Jiménez ja disposa d’una nova aula de tutoria, i a Els Convents s’ha fet la segona de les tres fases previstes de remodelació del pati que ha consistit en la creació d’una zona de pati exclusiva per a infantil.

Pel que fa a l’Escola Vicente Aleixandre, s’ha refet el lluernari i s’han pintat aules. A la Llar d’Infants Pont d’Estels s’ha enllestit l’última aula de les que restaven pendents de rehabilitar i s’han penjat nous tendals, i a Les Torretes i Cal Nicolau s’ha repassat la pintura.