Fonollosa: “Els martorellencs i el poble català hem donat una lliçó de civisme, rigor i democràcia”

2462

Un total de 7.567 persones han pogut votar el referèndum per l’autodeterminació de Catalunya a Martorell, així ho anunciat l’alcalde Xavier Fonollosa davant prop d’un miler de persones concentrades aquesta nit a les portes de l’Ajuntament. L’alcalde ha agraït la participació i la tasca de totes les persones que han fet possible que a Martorell es pugui exercir la democràcia.

Fonollosa ha valorat els resultats molt positivament, “ja que les 7.567 persones que s’han desplaçat als 12 col·legis electorals de Martorell per tal de participar a la votació ho han pogut fer, tot i les prohibicions i obstacles del govern espanyol”. També ha destacat el pacifisme i la serenor demostrats, la dignitat i el to reivindicatiu ferm sense precedents, “mostra del nostre caràcter i de la nostra manera de fer. Ens hem de sentir molt orgullosos”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

“Hem fet un gran exercici de democràcia i de responsabilitat. El referèndum s’ha pogut dur a terme gràcies a un gran nombre de persones, que no han escatimat cap esforç per a fer possible aquesta votació amb totes les garanties democràtiques que s’han pogut oferir”. “Us volem agrair el vostre escrupolós rigor democràtic per garantir aquest referèndum al nostre poble”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Martorell preserva tots els vots

Els col·legis martorellencs s’han constituït amb normalitat, a les 9.00h, i els ciutadans han pogut exercir el vot sense incidents. Una munió s’ha aplegat a les portes de cada centre per tal d’impedir possibles entrades policials, coordinats pels voluntaris del Comitè de Defensa del Referèndum. Ha estat pels volts de les 18.00h, quan els responsables i voluntaris de les meses electorals han decidit tancar progressivament els punts de votació, davant la informació que la policia estava actuant amb contundència a les poblacions del voltant. Aquesta decisió ha permès preservar totes les urnes i que els vots de Martorell no hagin estat requisats.

Guanya el Sí

Dels 7.567 vots emesos als 12 punts de votació de Martorell, 6.386 (84,39%) han estat pel Sí; 932 (12,32%) pel No; 150 blancs (1,98%); 99 nuls (1,31%). A l’Ajuntament (carrer del Mur) han votat 642; a la Casa de Cultura de la Vila 774; a l’Institut Martorell 620; a l’Institut Pompeu Fabra 487; al Col·legi Vicente Aleixandre 312; a les Instal·lacions Esportives Municipals 388; a l’Associació de Veïns El Pla 545; al Complex Educatiu Torrent de Llops 744; al Mercat Municipal 1.084; al Centre Cultural 427; al Complex Esportiu Torrent de Llops 584, i a la Llar d’Infants Les Torretes 880.