Un vídeo còmic interactiu per celebrar els 850 anys de l’Hospital Sant Joan de Déu

2677

Amb motiu del 850à aniversari de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell i l’Any del Tracte, la productora Lou Comunicació ha editat un vídeo còmic commemoratiu. La particularitat de l’audiovisual és que està enregistrat en format mannequin challenge i que els espectadors poden triar el seguiment de l’acció a través de tres personatges.

El vídeo és la història d’una parella, la Isabel i el David, que van a l’hospital a tenir un fill. El joc interactiu comença quan el futur pare es desmaia, el vídeo s’atura i dona opció a triar l’acció a través de tres protagonistes, que són treballadors del centre. Si segueixen la Isabel, veuran la preparació al part i el naixement del nadó; si segueixen en David, l’acabaran veient amb el cap embenat; i si segueixen en Joan, coneixeran el dia a dia d’aquest operari de manteniment que acaba a l’habitació del bebè, on es tornen a unir les tres trames.

El director de l’Hospital Sant Joan de Déu, Dr. Manuel Álvarez, ha destacat que el vídeo és fruit del “canvi institucional” que està impulsant el centre per tal de fomentar la participació dins la comunitat. “És un reconeixement als professionals que hi ha darrera els metges i les infermeres, i que fan que tot funcioni amb exactitud gairebé mil·limètrica”, ha afirmat.

Dr. Manuel Álvarez, director Hospital de Martorell

Míriam Acedo, cap de Relacions Laborals de l’Hospital de Martorell, ha destacat que el vídeo està tenint molt bona acollida i que “en l’enregistrament hi van participar més de 100 professionals entre metges, infermeres, personal d’administració i serveis, que van col·laborar d’una manera excepcional. Dues jornades de treball en equip genials, una experiència increïble”.

Míriam Acedo, cap de Relacions Laborals Hospital de Martorell

El vídeo és una producció de Lou Comunicació, amb direcció de Santi Hausmann, edició d’Àlex Pérez, i guió d’ells dos amb Xavier Docampo. L’acció està enregistrada en format de mannequin challenge, és a dir, amb tots els implicats ben quiets a cada escena, i es completa amb divertits efectes digitals, que li donen l’aparença de còmic, segons ha detallat el director Santi Hausmann.

Santi Hausmann, director vídeo còmic

Les imatges estan acompanyades per la cançó All you need is love dels Beatles, cantada a cappella per la coral masculina Sotavent, coneguda per la seva participació al programa Oh Happy Day de TV3. A la banda sonora també hi participa la cantant martorellenca Nina Cintas Grau.

Santi Hausmann, director vídeo còmic

Els espectadors també tenen l’opció de veure un petit making of on es poden veure algunes de les interioritats del rodatge.