Una cinquantena de cantants lírics desplegarà el seu talent al 3r Concurs Josep Palet

614
Marta Pujol i Aline Kostrewa. Final del Concurs de Cant Josep Palet

L’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural serà, per tercer any consecutiu, l’escenari del Concurs de Cant Josep Palet, organitzat per la Regidoria de Cultura i Joventuts Musicals de Martorell. El certamen se celebrarà els dies 29, 30 i 31 de març amb la participació d’una cinquantena de cantants lírics. Responsables artístics del Liceu, el Palau de la Música i L’Auditori formaran part del jurat del concurs, que augmentarà considerablement el nombre i la quantia dels premis.

La fase preliminar es durà a terme el 29 i 30 de març. El president de Joventuts Musicals de Martorell, Aleix Palau, ha detallat que cada candidat farà una intervenció d’un màxim de 15 minuts on haurà de cantar obligatòriament dues peces: 1 ària d’òpera i 1 ària a escollir entre oratori o lied. La fase final es durà a terme el dia 31 de març. Cada candidat farà una intervenció d’un màxim de 20 minuts on haurà de cantar obligatòriament tres peces: 2 àries d’òpera i 1 ària a escollir entre oratori o lied.

Aleix Palau, president Joventuts Musicals Martorell

El primer premi incrementa l’import econòmic fins als 2.500 euros i inclourà una gira a la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya i a la Red de Músicas de Juventudes Musicales de España, una participació en la programació d’una de les pròximes temporades del Palau de la Música Catalana, l’estrena absoluta d’una obra de la compositora Raquel García-Tomás (Premi patrocinat per la Fundació Francesc Pujols), un concert al Cicle M’Clàssics de Martorell i un diploma acreditatiu.

El segon premi s’endurà 1.000 euros, un concert al Cicle M’Clàssics i diploma. I el tercer tindrà una dotació de 500 euros, un concert al Cicle M’Clàssics de Martorell i un diploma acreditatiu.

Cinc nous premis especials

El president de Joventuts Musicals de Martorell ha subratllat que en aquesta tercera edició s’incorporen cinc nous premis: el Premi l’Auditori; el Premi Museu de la Música al millor intèrpret de música amb criteris històrics; el Premi associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell; el Premi Fundació Obra Social La Caixa i el Premi Òpera Studio Castelló.

El Premi L’Auditori, que consistirà en la participació a la programació d’una de les pròximes temporades de L’Auditori de Barcelona. El Premi Victoria de los Ángeles contemplarà la participació en les masterclass i activitats formatives de la Fundació Victoria de los Ángeles i del Festival LIFE Victoria.

El Premi Museu de la Música al millor intèrpret de música amb criteris històrics inclourà la participació en la programació del Museu de la Música de Barcelona acompanyat per un dels instruments històrics del museu. El Premi Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, la participació en una de les produccions de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell. El Premi Fundació Obra Social La Caixa inclourà un concert en la programació de Caixaforum, i el Premi Òpera Studio permetrà participar en uns cursos d’òpera amb cantants famosos a Castelló de la Plana.

Aleix Palau, president Joventuts Musicals Martorell

Pel que fa a la resta de premis, el d’Amics de l’Òpera de Sarrià inclou la participació en una de les produccions dels Amics de l’Òpera de Sarrià. El Premi 7 Portes oferirà la possibilitat de fer un concert al cicle Sopars Lírics del restaurant del mateix nom. El Premi Joan Cererols al millor intèrpret de música antiga brindarà l’oportunitat d’actuar dins de la temporada M’Clàssics.

Els participants també optaran al Premi del Públic, el Premi al millor intèrpret de música catalana i el Premi al millor intèrpret de bel canto italià. Tots tres guardonats amb un diploma acreditatiu.

Concurs de Cant Josep Palet