Una cinquantena de jugadors fa reviure el millor futsal estatal al primer torneig de llegendes

1388
Torneig llegendes futbol sala
Torneig llegendes futbol sala

El Pavelló Esportiu Municipal ha acollit aquest matí la primera edició del torneig de llegendes de futbol sala i ho ha fet amb un cartell de luxe. L’Associació de Jugadors Barça Futbol Sala (AJBFS), l’Industrias García, la Asociación de Jugadores de Futbol Sala (Madrid) i el Miró Martorell, el club amfitrió, han ofert espurnes del millor futbol sala estatal d’elit que Martorell va viure poc menys de dues dècades enrere.

La iniciativa, liderada pel Sala5 Martorell, ha permès reunir, per primera vegada, quatre conjunts d’exjugadors de Primera i Segona Divisió. D’aquesta manera, s’ha seguit la llavor que es va posar fa un any i mig en motiu del 25è aniversari de La Marató. Aleshores, el Miró Martorell i l’AJBFS van veure’s les cares en un partit benèfic. La bona resposta d’aquell partit ha dut a la celebració del torneig d’aquest matí.

Torneig de retrobaments i presentació

Durant el matí, el Sala5 Martorell ha aprofitat per presentar en societat el nou equip amb què comptarà a partir de la temporada vinent. Arran de la vinculació amb el club social Punt de Trobada, l’entitat presidida per Jordi Gay incorpora el conjunt de futbol sala del Punt de Trobada a l’organigrama vermell. A més, s’ha fet públic l’anunci de la celebració del 9è torneig de futbol sala que ja organitzava el Punt de Trobada. A partir del proper 15 de setembre, passarà a anomenar-se Torneig Vila de Martorell.

Noms per fer memòria

Per part catalana, l’Associació de Jugadors Barça Futbol Sala ha presentat un conjunt amb amb jugadors habituals en els amistosos que disputa. En les seves files, l’exjugador del Miró Martorell Jordi Torras i president de l’AJBFS, ha estat el més mediàtic. Dirigits per Ramón Ferrés, els blaugrana han estat un dels tres equips catalans a assistir a la cita.

El president de l’AJBFS Jordi Torras ha explicat la seva intenció de consolidar un torneig en clau blaugrana, recollint la idea del club martorellenc.

Jordi Torras, president AJBFS

En clau colomenca, Rubén González o Raúl Serrano han format part de la convocatòria d’un dels conjunts més exigents del torneig. El responsable del conjunt de Santa Coloma de Gramenet, Miguel Segura, ha admès que ens els “més de 40 anys que porto amb l’Industrias García, he vist molt bon futbol sala, com el d’avui”.

Miguel Segura, responsable Industrias García

La Asociación de Jugadores de Futbol Sala ha arribat a Martorell amb Alberto Cogorro (exjugador del Caja Segovia i Gestesa Guadalajara), Alberto Merino (exjugador de l’Atlético Boadilla i de l’Azkar Lugo) o Juan Ignacio Werner (exCaja Segovia i Azkar Lugo) com a figures destacades.

El màxim dirigent de l’AJFS Antonio García Plata, ha observat un bon nivell de futsal en aquest torneig, un fet que segons ell enriqueix la primera edició del torneig de llegendes.

Antonio García Plata, president AJFS

Pel que fa al conjunt local, el Miró Martorell Julià Naranjo ha reunit figures com Uriel Pesqueira, Ñeco, Fredy, Manuel Collado, “Manolín” o Diego Blanco per reviure, de primera mà, els millors anys del futbol sala estatal de casa nostra.

El president del Sala5 Martorell i jugador torneig d’avui, Jordi Gay, ha reconegut que recuperar el futbol sala d’elit a Martorell passaria per establir “un projecte sòlid, fent les coses poc a poc”.

Jordi Gay, president Sala5 Martorell

La primera edició del torneig de llegendes de futbol sala ha acabat amb l’entrega, per part dle club i l’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa i la regidora d’Esports, Belén Leiva, d’uns obsequis als clubs participants.