Una cinquantena de persones pren part a la 40a pujada a Montserrat de la Penya Barcelonista de Martorell

1703
40a Pujada a Montserrat Penya Barcelonista de Martorell
40a Pujada a Montserrat Penya Barcelonista de Martorell

La Penya Barcelonista de Martorell va reunir diumenge una cinquantena de persones en la 40a edició de la pujada a Montserrat. La sortida oferia tres modalitats de recorregut. Un grup de cinc caminaires van fer el camí a peu des de Martorell, sortint a les 3.30h. Quatre hores més tard, van reunir-se amb un grup de 6 persones més a Collbató, on van esmorzar i van seguir la ruta plegats. Cap a les 10.00h, el grup que va fer el camí a peu i els que van arribar-hi en autocar, van trobar-se a Montserrat i van gaudir d’àpat organitzat per la penya.

Segons han explicat aquest dilluns els membres de la Penya Barcelonista, Vicenç Mesalles i Cisco Querol, al programa Gent amb entitat de Ràdio Martorell, els participants que van fer el camí a peu van vestir les samarretes commemoratives de la 40a pujada, així com un kit d’avituallament. Els penyistes també van pujar a la muntanya un monument commemoratiu, dissenyat per Querol, que va cridar l’atenció de turistes i visitants. L’ofrena floral de la penya a la Verge de Montserrat va ser protagonista en la missa de les 11.00h. La membre de la penya, Maria Font i la madrina de l’entitat, Carme Simó, van ser les encarregades de lliurar les flors a La Moreneta. La jornada va cloure amb un dinar al resturant AQQUA, a Martorell, que va posar punt i final a la pujada.

Col·laboració amb la Fundació Rosa Oriol

La Penya Barcelonista de Martorell ja prepara pel proper mes de novembre la recollida de mantes i tovalloles en favor de la Fundació Rosa Oriol, liderada per sor Lucía Caram. A més, prepara una sorttida al Teatre Nacional de Catalunya per gaudir d’un concert de gòspel, el proper 21 de novembre. El 17 de desembre celebrarà el dinar de Nadal, on es retrà un homenatge pòstum als membres fundadors de la penya, l’any 1960.