Una cinquantena de persones rep els diplomes acreditatius del Circuit d’Acollida Local

1312
Cloenda Circuit d'Acollida Local
Cloenda Circuit d'Acollida Local

El Servei d’Acollida, Diversitat i Accions Comunitàries de l’Ajuntament de Martorell va celebrar divendres la cloenda del Circuit d’Acollida Local (CAL), en què hi ha participat una cinquantena de persones nouvingudes. L’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora d’Esports, Belén Leiva, van ser els encarregats de lliurar els diplomes acreditatius de la formació.

El CAL s’emmarca dins la Llei d’Acollida de Persones Estrangeres i de les Retornades a Catalunya impulsada per la Generalitat de Catalunya el 2010. “A Martorell, poden ser destinatàries del CAL les persones estrangeres immigrades; les sol·licitants d’asil o de protecció subsidiària; les refugiades; les apàtrides i les retornades”, ha explicat la referent del Servei d’Acollida, Diversitat i Accions Comunitàries, Lola Romero.

Lola Romero, referent Servei d’Acollida, Diversitat i Accions Comunitàries

Tres formacions composen el CAL: el Coneix Martorell, que imparteix coneixements entorn el poble i les legislacions, administracions i cultura i tradicions locals i de Catalunya; el Coneix Català, que aporta al participant coneixements bàsics de la llengua catalana; i un mòdul laboral que informa sobre els diferents tipus de contractes o els drets i deures dels treballadors, ha detallat Romero.

Lola Romero, referent Servei d’Acollida, Diversitat i Accions Comunitàries

La referent del servei ha indicat que, “a banda de conèixer la cultura i societats del nou lloc on viuen, assolir el CAL permet als residents immigrants comptar amb part de la documentació necessària per realitzar alguns tràmits com la renovació del permís de residència o el certificat d’arrelament”.

Cloenda Circuit d'Acollida Local

Persones més preparades i més lliures

Aquest tipus d’actuacions s’inspiren en la Llei 10/2010 del 7 de maig, d’acollida de les persones immigrades i retornades a Catalunya; i són considerades una inversió de futur tant pel país receptor com per la persona immigrada. Els nouvinguts tindran l’oportunitat d’adquirir unes habilitats bàsiques per arribar a ser autònoms, i la societat guanya persones més preparades i, per tant, més lliures i capaces de participar i contribuir a la millora de la pròpia comunitat.