Una delegació del Museu Marès visita el Vicenç Ros, amb qui col·labora en l’Any Cererols

909
Una delegació del Museu Marés visita els Museus de Martorell
Una delegació del Museu Marés visita els Museus de Martorell

Els màxims responsables del Museu Frederic Marès han fet una visita aquest matí a l’equipament Vicenç Ros com a part de les activitats d’intercanvi que manté amb Museus de Martorell. El regidor de Cultura, Sergi Corral, i tècnics locals han guiat els visitants per aquest museu municipal, i posteriorment la comitiva ha anat a l’Enrajolada i a la Torre de les Hores. L’espai cultural barceloní ha cedit temporalment quadres i relleus a l’exposició Inspiració Montserrat amb motiu de l’Any Cererols.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, Sergi Corral, i la conservadora de Museus de Martorell, Montserrat Farreny, han guiat al director del Museu Marès, Josep Maria Trullén; la cap de programació Neus Peregrina i els conservadors Berta Ribé i Ernest Ortoll per l’interior de l’espai cultural. Tot seguit, s’han desplaçat a la Torre de les Hores i a l’Enrajolada Casa-Museu Santacana.

Montserrat Farreny explica que la col·laboració entre els dos ens culturals va arrencar “el passat gener, quan el regidor Corral i el tècnic Ricard Pardo van assistir a un concert de música de Joan Cererols de la formació Dichos Diabolos a la sala Montserrat del museu barceloní”. A partir d’aquí va sorgir la proposta de fer alguna activitat conjunta relacionada amb l’Any Cererols. Un esdeveniment que commemora el 400 aniversari del naixement del compositor martorellenc Joan Cererols, qui va ser mestre de capella de Montserrat durant 30 anys, sagristà major i director de l’Escolania.

Montserrat Farreny, conservadora de Museus de Martorell

El Marès ha cedit quadres, gravats i relleus a l’exposició Inspiració Montserrat, que recull una vintena d’obres d’art en les que la muntanya de Montserrat i La Moreneta en són denominador comú, i que s’escampen per les naus de l’antic convent dels Caputxins, actual seu del Museu Vicenç Ros.

Farreny enumera l’aportació que ha fet el Marès: “una pintura a l’oli anònima del segle XVIII; un petit quadre a l’oli sobre planxa de coure; un relleu amb crucifix en talla de fusta policromada; un plat de ceràmica blava catalana del segle XVII amb l’emblema de Montserrat i rajoles amb l’escut de Montserrat i de Pedro de Burgos, Abat de Montserrat entre 1512 i 1536”. La resta d’obres són recopil·lades dels equipaments locals.

Montserrat Farreny, conservadora de Museus de Martorell

Inspiració Montserrat romandrà en aquest espai fins el 16 de novembre, i s’inclou en les visites programades que hi fa Museus de Martorell els dissabtes i diumenges de 10.30 a 14.00h o bé les concertades -de dimarts a divendres entre les 10.00 i les 14.00h-. Abans, cal reservar visita trucant al telèfon 93 774 22 23 o enviant un correu electrònic a museus@martorell.cat. Durant el període estival, el museu romandrà tancat durant la segona quinzena d’agost.