Una norantena d’alumnes participa al 17è Fòrum de Treballs de Recerca al Centre Cultural

1318
7è Fòrum Treballs de Recerca
7è Fòrum Treballs de Recerca

El Centre de Recursos Pedagògics (CRP) ha celebrat, aquest matí al Centre Cultural, el 17è Fòrum de Treballs de Recerca. Una setantena de treballs han estat exposats, amb uns 90 alumnes de Batxillerat d’instituts del Baix Llobregat Nord. La inauguració ha anat a càrrec de l’alcalde Xavier Fonollosa, la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat, Núria Vallduriola, i la inspectora d’Educació i presidenta de la Comissió del Pla de Formació de Zona, Dolors Gispert.

Joan Sedeño, membre de l’equip del CRP, ha indicat que aquesta “és una activitat inclosa dins el Pla de Formació de Zona, protagonitzada per l’alumnat. Els centres participants fan una selecció de treballs de recerca dels alumnes de 2n de Batxillerat per presentar-los en públic, durant un temps màxim de 10 minuts. Els alumnes de 1r de Batxillerat fan de públic i aprofiten per aprendre i agafar idees, ja que estan dissenyant el seu futur treball de recerca”.

Joan Sedeño, membre CRP

La presentació puntuable és la que fan als seus centres educatius. Durant la jornada d’avui en fan un resum, sense la pressió d’un tribunal, amb la finalitat de posar en pràctica les seves habilitats comunicatives. Sedeño ha recordat que el CRP ofereix prèviament als alumnes un taller amb un coach per tal que apliquin les pautes adients per fer una presentació en públic.

Joan Sedeño, membre CRP

Els centres que han participat al 17è Fòrum de Treballs de Recerca han estat l’INS Pompeu Fabra, l’INS Joan Oró i el Col·legi La Mercè (Martorell); l’INS Voltrera (Abrera), l’INS El Cairat i l’INS El Castell (Esparreguera), Daina-Isard, l’INS Creu de Saba i l’INS Daniel Blanxart i Pedrals (Olesa de Montserrat); l’INS El Palau i l’INS Montserrat Roig (Sant Andreu de la Barca) i l’INS Montserrat Colomer (Sant Esteve Sesrovires).

Treballs dels alumnes martorellencs

Els tres centres de Martorell que han pres part en el fòrum d’aquest any han presentat 19 treballs. L’Institut Pompeu Fabra ha presentat Bake a cake by azúcar con caña d’Alejandro Cáceres; From Ebola virus disease to bacterial toxicity de Minerva Macías; L’art tranforma? de Mar Román; Poetry slam de Laura Tella; València , creadora de música revolucionària de Miquel Pérez; Additius alimentaris, colorants d’Ana Lucía Landa; La cultura musulama de Clara Mei i Marta Sanuy; L’estèvia de Joanna Zafra; Radiodetecció d’asteroides a la ionosfera mitjançant un router TDT de Roger Nieto i Pedro Pérez; Walt Disney: un èxit social i econòmic de Sara Espinar; Els influencers: perquè el que et diuen a la televisió ja no serveix d’Albert Ruiz; L’obsolescència programada de Núria Gabás i Lucía Gómez, i Toxicity of herbal drugs de Ghizlane Choukri i Lluís Peña.

L’Institut Joan Oró ha exposat L’economia lingüística del whatsapp amb text predictiu i sense d’Adrián Roque i Alejandro López; Toponímia de Martorell de Javier Ruiz i Àlex López; Un particular pot guanyar-se la vida invertint en borsa? De Martí Fernández i Eduard Barceló, i Influència dels mitjans de comunicació segons l’esport d’Achraf Kachach. ¿A lo hecho, pecho? de Carla Macías i Més enllà del so: la ciència, la tècnica i l’art de la guitarra d’Àlex Castillo han estat els treballs proposats pel Col·legi La Mercè.