Una norantena de persones participa a la campanya de donació del Banc de Sang

382

Una norantena de martorellencs van participar ahir a la campanya de donació organitzada pel Banc de Sang i Teixits de Catalunya a Martorell. 30 persones van donar sang al matí a l’Hospital Sant Joan de Déu i una seixantena a la tarda al Centre Cultural, on sis persones també van donar plasma.

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya, ha agraït la bona participació de la ciutadania, tenint en compte que divendres passat finalitzava la Marató de Donació de Sang 2.0 que es va dur a terme a tot Catalunya.

La tècnica de promoció del Banc de Sang, Marta Hernández, ha dit que “en aquesta ocasió, nou persones han donat sang per primera vegada i, el que més gratament ha sorprès als organitzadors, és que es tracta de gent jove”.

Ara fa un any, el Banc de Sang i Teixits iniciava a Martorell l’acapte de plasma. En aquesta oportunitat, s’ha extret aquest component a sis persones que havien concertat visita prèvia. L’extracció “s’ha de planificar abans pel fet que és més duradora en temps que la donació de sang –una mica més de mitja hora- i requereix d’una maquinària especial”, ha explicat Hernández. La màquina extreu sang del pacient i separa el plasma dels components, retornant aquests darrers a l’organisme.

Propera campanya al Juan Ramón Jiménez

La propera visita a Martorell del Banc de Sang i Teixits serà a finals del mes de febrer. Els alumnes de 5è de Primària de l’Escola Juan Ramón Jiménez realitzaran el 23 de febrer la quarta campanya, una iniciativa que forma part del Pla de convivència del centre escolar i del projecte Donació de sang i educació per a la ciutadania del Banc de Sang i Teixits. La capta es farà en horari de matí i de tarda al gimnàs del centre.