Una norantena de puntaires tanca el curs amb una demostració a la seva plaça de Can Carreres

761

La plaça de les Puntaires, al barri de Can Carreres, s’ha omplert aquest dissabte de coixins, boixets, agulles, cartolines i patrons. Una norantena de brodadores ha acomiadat el curs amb un berenar i una exhibició de les seves artesanies. La regidora de Benestar Social i Joventut, Cristina Dalmau, i la de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, han obsequiat les participants amb unes agulles per separar els fils.

Les sòcies de l’entitat formen una gran família que, a banda de fer puntes, gaudeix de les sortides i aplecs. La presidenta de l’entitat, Antònia Gelabert, ha remarcat que “hi ha moltes senyores i són molt participatives”. Les puntaires es reuneixen totes les tardes, de 16.00 a 19.00h, a la primera planta de l’Esplai de Gent Gran de Buenos Aires, excepte els dijous i el cap de setmana, per perfeccionar la tècnica i compartir una estona plegades. La presidenta vol “incentivar que vinguin nens i nenes a aprendre les puntes, per tal de rejovenir l’entitat”.

Antònia Gelabert, presidenta Puntaires

Aquesta tècnica de brodat “va molt bé per pensar, per relaxar-se i reportar satisfacció personal. No és com abans que ens limitàvem a unes tovalloles o a un joc de llit, ara es fa de tot amb puntes de coixí: vestits, bruses, quadres, llaços o papallones, i això anima molt a la gent”, ha apuntat Gelabert.

Antònia Gelabert, presidenta Puntaires

La puntaire Pilar Cobos fa set anys que forma part de l’entitat. “Les trobades com aquesta són una font de comunicació perquè hi ha molta unió, fraternitat, comprensió i fas treballs com una tovallola de bany, vanos, mocadors o capses. Tot ho regalo a les meves netes, amigues o a la meva filla”, ha dit.

Pilar Cobos, puntaire

“M’agraden molt les puntes i em distreuen quan estic sola. Quan comences és complicat, però un cop has après vas fent amb paciència. Recomano fer puntes a tothom perquè per mi són molt relaxants”, ha parlat la Concepció Saperas, membre de l’entitat des de fa 14 anys.

Concepció Saperas, puntaire

Per aquest estiu, l’associació té previst participar en la Trobada de Puntaires d’Alacant el 17 de juny, fer una classe a la Residència Sant Joan de Déu el dia 25 d’aquest mes i el 20 de juliol una sortida a Montserrat amb demostració a la plaça de Santa Maria.