Una quarentena de dones participa en la primera sessió del curs de defensa personal femenina

529
Curs defensa personal femení. Nihon Tai Jitsu
Curs defensa personal femení. Nihon Tai Jitsu

Al voltant de quaranta dones han començat aquest dissabte el curs de defensa personal femení que organitza la Regidoria d’Esports a les Instal·lacions Esportives Municipals (IEM). Durant tots els dissabtes del mes de novembre, les dones que s’hi han inscrit aprendran en sessions de dues hores recursos i solucions per a escapar davant possibles accions d’agressió.

Partint d’un nivell bàsic, les classes impartides pel mestre Joan Coma, tècnic de l’entitat Nihon Tai Jitsu de Martorell, serviran per aprendre a defensar-se en qualsevol situació de perill d’una manera eficaç, amb moviments instintius i coneixent tècniques de prevenció per a amenaces reals. Durant aquestes tres sessions, les participants desenvoluparan la capacitat de reacció, autoconfiança i autocontrol necessaris per poder enfrontar una agressió inesperada de manera eficaç.

Segons explica Joan Coma, el curs és mol elemental per a què totes les assistents puguin treure’n profit. “L’únic que els ensenyo és agafar confiança en elles mateixes, es pretén que puguin treure’s de sobre un agressor”.

Joan Coma, instructor del curs

Un dels pilars fonamentals en el qual es basa aquest curs exprés és la fomentació de la defensa personal i no pas de la violència o l’atac. La Sònia, participant del curs, és un dels factors que més destaca.

Sònia, participant del curs

Un altre dels punts forts d’aquestes classes és el fet que dones de qualsevol edat a partir dels 14 anys poden participar-hi sense trobar-se amb impediments físics. Això és deu a que els moviments mostrats són universals i es basen en la tècnica enlloc de la força. La Maria, una de les participants del curs amb edat més avançada recomana “fer defensa personal a totes les dones, independentment de l’edat”.

Maria, participant del curs

A l’inici del curs, el mestre ha fet saber a les participants que la clau de l’èxit de la defensa personal, especialment la femenina, està en la confiança en una mateixa i de saber que pot fer front a qualsevol agressor. “Tu creus que no ho pots fer i després te n’adones que sí”, reconeix la Susanna, una altra de les dones inscrites al curs.

Susanna, participant del curs

Aquestes tres sessions neixen d’un desig creixent de dones martorellenques que volien provar o tenir una primera experiència amb la defensa personal. La Rosa, també alumna d’aquest curs, explica la seva motivació per prendre part de les sessions. “Ara les coses han canviat molt i crec que les dones necessitem una mica més de protecció individual”.

Rosa, participant del curs

El curs te lloc a les IEM de forma totalment gratuïta, i es divideix en dos torns d’activitat, de 9.00 a 11.00h i d’11.00 a 13.00h, per a què l’atenció sigui més personalitzada.