Una quinzena de dones participen a la cloenda de la vuitena edició del projecte Haima

399

Una quinzena de mares d’alumnes de les llars d’infants i les escoles de Martorell han participat en l’acte de cloenda de la vuitena edició del projecte Haima. La Haima és una activitat del departament d’Ensenyament de l’Ajuntament per promoure l’aprenentatge del català entre aquestes dones. Durant quatre mesos, es treballa amb les participants aspectes bàsics d’àmbits com l’educació, la salut i els hàbits saludables o la cultura i també el coneixement de l’entorn on viuen.

En l’acte de cloenda de la Haima, l’alcalde, Xavier Fonollosa, ha comentat a les participants que “des de l’Ajuntament us oferim la possibilitat de conèixer el vostre entorn més proper, però és bàsic que a partir d’ara us seguiu formant amb l’objectiu de veure créixer els vostres fills a un nou país”. Fonollosa ha remarcat els avantatges d’aprendre el català i, alhora, ha subratllat la igualtat entre els homes i les dones.

Activitats formatives i visita als equipaments municipals

Durant la Haima, les participants han iniciat el seu aprenentatge del català com a llengua vehicular, mitjançant activitats que també els ajuden en el seu paper de mares, amb xerrades sobre el sistema educatiu català, com tenir cura de la salut i els hàbits saludables dels infants, les tradicions catalanes, els drets i deures de la ciutadania a Catalunya o el seu desenvolupament com a dones.

També han fet visites a diversos equipaments del municipi com ara comissaria dels Mossos o la sala de plens l’Ajuntament, on les van rebre l’alcalde i el primer tinent d’alcalde. També es va fer una visita a l’Hospital, amb una sessió d’educació sanitària.

La majoria de dones participants a l’espai de trobada de la Haima són derivades des dels departaments d’Ensenyament i de Benestar Social del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell.

La regidora d’Ensenyament, Núria Canal, ha dit que “vosaltres teniu moltes potencialitats i és bo que seguiu aquest camí”. En l’acte també ha intervingut una de les participants que ha assegurat que “projectes com aquests ens ajuden moltíssim per entendre la llengua i a conviure millor entre tots”.

Com a cloenda del curs, l’alcalde Fonollosa i la regidora d’Ensenyament, Núria Canal, han lliurat diplomes a les dones assistents a l’acte i, tot seguit, s’han degustat pastissos i altres plats típics dels països d’origen de les participants en aquest projecte.