Una rua espectacular de Carnaval omple els carrers amb més de dues mil disfresses

370

Més de dues mil persones, agrupades en quaranta-tres colles participants, han desfilat pels carrers de Martorell en la rua del Carnaval Martorell és creatiu. L’Esplai Guspira, amb motiu del seu desè aniversari, ha donat el tret de sortida amb la lectura del pregó i la festa ha acabat a ca n’Oliveras amb el lliurament de premis, el sopar i el ball fins a la matinada.

Papallones, esquelets, ninots de paper, cons, ratolins, globus aeroestàtics, esponges, fitxes de joc o personatges de Disney són algunes de les moltes disfresses que han recorregut els carrers de Martorell en la rua del Carnaval. A la plaça de la Germana Sant Ramon, el rei Carnestoltes ha encetat la festa elogiant la tasca que fan les associacions i entitats del municipi.

Una riuada de disfresses

La cercavila s’ha iniciat des del carrer del Mur i ha recorregut l’antiga N-II fins a la plaça del Vi. Una munió de persones ha sortir al carrer per veure la rua. La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Martorell, Cristina Dalmau, diu que “la valoració del Carnaval és molt positiva perquè hem mantingut la participació a l’alça i, a més de les colles participants, hem pogut veure moltes persones amb difressa que s’han afegit a la rua”.

Un dels moments més gràfics del Carnaval ha estat a la rambla de les Bòbiles. “A petició de les mateixes colles participants, hem recuperat la passarel·la a les Bòbiles. És un moment de lluïment de les disfresses perquè, a més, s’hi aplega moltíssima gent”, apunta Dalmau. Els agents de la Policia Local, Creu Roja Baix Llobregat Nord i Protecció Civil han acompanyat a la comitiva que s’ha dut amb tota normalitat.

Els guanyadors de 2016

El premi a la millor disfressa del Carnaval 2016 de Martorell ha estat per la colla Pluja d’idees, amb una disfressa recreant la pluja, i han rebut 500 euros; el segon premi, a la colla més simpàtica, divertida i ballarina ha estat per la Colla Gegantera de Martorell, amb la disfressa del personatge d’avi a la pel·lícula ‘Aps’, i ha rebut 350 euros.

El tercer premi a la colla que millor representi el lema Martorell és creatiu ha estat per I-Cons, disfressats de cons i senyals de trànsit i el premi especial de la regidoria de Salut ha estat per la colla Pop Corn, amb la disfressa d’esponja i pots de dutxa. Aquests dos darrers premis han obtingut 200 euros cadascun.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, a més de la regidora de Joventut i Benestar Social, Cristina Dalmau i la regidora d’Ensenyament i Salut, Mercè Morera, han fet entrega dels premis. Dalmau ha assegurat que “els premis han estat escollits per un jurat que ha tingut molta feina a l’hora d’escollir els guanyadors. Aquest any s’ha vist que les colles participants s’han treballat molt les disfresses i ni n’ha hagut de molt ben elaborades”. El jurat dels premis del Carnaval 2016 han estat representants del Centre Comercial La Vila.

La festa del Carnaval va continuar amb el sopar de colles i el ball de Carnaval sessió familiar. De matinada va tenir lloc la sessió golfa.

Carnaval infantil diumenge

Diumenge a les 11.00h a la plaça de Les Cultures, els menuts i les seves famílies podran continuar vivint l’ambient amb el Carnaval infantil que organitza l’Esplai Guspira, sota el lema 10 anys creant Guspira amb l’Esplai, una proposta que combina un pregó, un ball de disfresses, una rua pels carrers del barri del Camí Fondo (carrer Corbera de Llobregat, l’avinguda del camí Fondo i carrer d’Esparreguera) i el lliurament de premis a les millors vestimentes.

El concurs de disfresses repartirà tres premis: a la disfressa més original, al nen o nena més simpàtic i a la millor disfressa feta amb materials reciclats.