Una setantena d’artistes participen al XXIII Concurs de Pintura Ràpida Pont del Diable

468

L’Associació d’Amics de l’Art de Martorell ha organitzat, aquest dissabte i diumenge, el XXIII Concurs de pintura ràpida Pont del Diable, amb una setantena de participants. La competició plàstica forma part de les activitats promogudes per l’Associació de Veïns del Pont del Diable, dins la festa del barri i compta amb el suport de l’Ajuntament, Solvay i d’altres empreses locals.

Des de l’entitat organitzadora del concurs remarquen que “s’ha complert la previsió i hi ha participat 68 pintors amb un total de 76 obres segellades” assenyala una de les membres dels Amics de l’Art, Maria Rodríguez. “Hem trobat a faltar artistes locals, ja que només s’hi ha apuntat 4, però valorem molt positivament la participació infantil amb 10 inscrits, 7 més que l’any passat”, afegeix Rodríguez.

La temàtica de la present edició era, en la categoria general, els barris de Martorell. Pel que fa a la categoria especial, la temàtica havia d’estar centrada en l’entorn natural de la nostra població. En aquest sentit, la Maria Rodríguez explica que “els participants han pintat La Vila, el Pont del Diable però també vistes d’altres barris, com per exemple El Pla amb el recent estrenat Skate Plaça. Pel que fa a l’entorn natural, la majoria han triat l’espai fluvial de l’Anoia”.

Aquest migdia de diumenge s’ha tancat la recepció de les obres participants. El jurat, format per personalitats de l’àmbit artístic i cultural, farà públic el veredicte dels guanyadors el 16 de juny. Prèviament, les obres participants es podran veure en l’exposició que s’inaugurarà aquest divendres, 12 de juny, a la sala d’exposicions de l’Enrajolada. Finalment, el 24 de juny, coincidint amb la festa del barri Pont del Diable, es farà l’entrega dels premis als guanyadors del concurs.

Premis

Categoria general: Premi Carme Pardo (500 euros) i Premi Especial (400 euros). Premis adquisicions: Adrià Arqué (350 euros), Les Herbes de Maurice Messeguer (350 euros), Pastisseria Artigues (325 euros), Joan Maria Estrada (300 euros), Rosa Pidemunt (300 euros), Ind. Paiting disseny (300 euros).

Premis locals: Premi Jaume Amat (150 euros). Premis menors de 18 anys: Premi fins a 18 anys (100 euros) i premi fins a 10 anys (50 euros).

Exposició

Les obres participants es podran veure del 12 al 29 de juny a l’Enrajolada-Casa Museu Santacana, de dilluns a divendres de 18.00 a 21.00h, dissabtes i festius d’11.00 a 14.00h i de 18.00 a 21.00h.