Una trentena de joves concilien estudis i experiència laboral al programa ‘Anem per feina’

1871
Acte cloenda 'Anem per feina'
Acte cloenda 'Anem per feina'

El programa ‘Anem per feina’ s’ha adreçat a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO per tal d’oferir-los, durant el curs 2016-17, la possibilitat de fer pràctiques en diverses dependències del municipi durant sis mesos. El projecte és fruit d’un conveni entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’Ajuntament de Martorell.

‘Anem per feina’ vol millorar l’expedient acadèmic treballant i realitzant pràctiques no remunerades a diferents equipaments i centres educatius del municipi. Els joves han combinat els seus estudis amb aquest programa assistint dos matins a la setmana al seu lloc de pràctiques. Alguns dels alumnes els permetrà graduar-se de l’ESO i, d’altres, hauran pogut analitzar cap a on volen encaminar el futur.

Anem per feina
Anem per feina

“La diversificació curricular serveix per motivar-los, descobrir la seva vocació, cap a on volen enfocar els seus estudis o fer la primera presa de contacte amb el món laborar, ja que alguns no volen continuar els seus estudis. Cada jove ha de tenir un lloc en aquest món, és tracta de fer que les seves competències i habilitats surtin d’alguna manera. És un programa que té molt bona acollida i que nosaltres valorem molt positivament”, ha dit la regidora d’Ensenyament i coordinadora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Núria Canal.

Núria Canal, regidora d'Ensenyament

Els participants durant aquest curs han estat estudiants dels Instituts Joan Oró i Pompeu Fabra, de la Secció Institut Martorell i del Col·legi La Mercè. Les pràctiques s’han dut a terme a l’Arxiu municipal, el Centre Integral Esport i Salut (CIES), el departament de Promoció Econòmica, a les llars d’infants Riu de Sons, Les Torretes i Pont d’Estels, a les escoles Mercè Rodoreda, Lola Anglada, Juan Ramon Jiménez, José Echegaray, Vicente Aleixandre, La Mercè i Els Convents, cementiri municipal, deixalleria municipal, Centre Integral Esport i Salut (CIES) i CE La Vila.