Una vintena d’alumnes provarà el seu instint d’aprenentatge i autonomia en un nou viatge a Chevilly-Larue

946
Intercanvi amb Chevilly-Larue
Intercanvi amb Chevilly-Larue

Del 18 al 23 de gener, un total de 21 alumnes dels instituts Pompeu Fabra, Maria Canela, Joan Oró i La Mercè viatjaran a Chevilly-Larue, ciutat francesa agermanada amb Martorell, per conviure amb els seus companys d’intercanvi. Els joves participaran de visites culturals i es convertiran, per uns dies, en alumnes de l’Institut Liberté.

Des de fa més d’una dècada, els alumnes de 4t d’ESO que estudien l’assignatura de Francès als instituts martorellencs tenen la possibilitat de passar una setmana a Chevilly-Larue, població germana amb la nostra des de 1992. L’experiència és possible gràcies a l’acord entre els ajuntaments d’ambdós municipis. “No són en cap cas unes colònies, ni un viatge de final de curs, sinó una immersió en la llengua, en la cultura, en les diferències que puguem tenir i en allò que ens apropa. Es combina l’aprenentatge de l’idioma i de l’entorn”, ha subratllat la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera.

Míriam Riera, regidora de Comunicació, Cooperació i Participació

Una de les particularitats del viatge és que els alumnes s’allotjaran a les cases del seus corresponsals francesos, triats prèviament tenint en compte les seves afinitats. “A banda del treball que es pugui fer als instituts i de les visites culturals programades, es fa una feina de convivència amb els alumnes i les seves famílies, ja que han d’aprendre a viure d’una manera diferent a la de casa seva”, ha destacat.

Míriam Riera, regidora de Comunicació, Cooperació i Participació

L’expedició estarà formada per 4 alumnes de l’Institut Joan Oró, 5 del Pompeu Fabra, 7 de l’Institut Maria Canela i 5 del Col·legi La Mercè. Els estudiants estaran acompanyats per professorat de cada centre i per la coordinadora de la Regidoria de Comunicació, Cooperació i Participació, Sílvia Companyó. La regidora Míriam Riera s’ha congratulat que La Mercè torni a incorporar-se al projecte, després de tres anys de no participar-hi per incompatibilitat en el seu calendari d’activitats escolars.

Durant l’estada, els joves faran dues hores de classe els dies lectius i participaran d’un programa de sortides que inclou una ruta en autobús pel centre de París, visita a la catedral de Notre Dame, Place du Chatelet, Beaubourg, la Tour Eiffel, el barri de Montmartre, un passeig en Bateaux-Mouches pel Sena, visita al Museu Quai Brandly i el Château de Versailles. Els alumnes de l’Institut Liberté de Chevilly-Larue tornaran la visita als alumnes martorellencs el proper mes d’abril.