Una vintena de rapsodes locals abracen el Dia Mundial de la Poesia a Martorell

355

El Centre Cultural ha acollit aquest dijous l’acte de celebració del Dia Mundial de la Poesia, organitzat per la regidoria de Cultura i Joventut, sota el lema Porta’ns el teu poema preferit i llegeix-lo. En aquesta tercera edició, una vintena de participants han pogut llegir poemes de producció pròpia i també d’autors reconeguts.

El Dia Mundial de la Poesia és una celebració que es realitza anualment el 21 de març des del 1999, quan la Conferència General de la UNESCO el va proclamar. Arreu han sorgit iniciatives de caràcter divers per festejar-lo. És el cas de Martorell, que des de fa tres anys el commemora amb una lectura de poemes al Centre Cultural. Enguany, la regidoria de Cultura i Joventut n’ha avançat la celebració al 19 de març.

Una vintena de rapsodes hi ha pres part de l’esdeveniment, que ha comptat amb la presència de la regidora de Cultura i Joventut, Cristina Dalmau, i la col·laboració del programa Martorelletres de Ràdio Martorell, el Servei Local de Català, La Tramoia i el Pla de Transició al Treball (PTT). Josep Díaz i Ariadna Armero han estat els conductors de l’acte.

Homenatge a la paraula viva

La tècnica de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, Josefina Canals, ha explicat que “al voltant del Premi Vila de Martorell hi ha un entorn de ciutadans amb un gran talent literari, per això, amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, hem volgut donar a conèixer les creacions dels poetes locals, compartir les seves emocions, l’entusiasme, l’amor, l’orgull i la fe. Ells formen part del patrimoni del nostre poble i de la nostra llengua. Es tracta de retornar els honors a la figura del poeta”.

El Dia Mundial de la Poesia ha estat un homenatge a la paraula viva, “a les paraules que fem servir quotidianament, elevades a una temperatura superior”, tal com diu el poeta Jordi Julià, membre del jurat del Premi Vila de Martorell.

Els assistent han rebut un opuscle commemoratiu amb un poema de Jaume Pont traduït a més de vint llengües diferents.