Una vintena d’estudiants alemanys d’intercanvi fan estada a Martorell

797
Intercanvi amb l'institut Leibniz-Gymnasium
Rebuda a l'Ajuntament als alumnes de l'institut Leibniz-Gymnasium

Un total de vint alumnes de l’Institut Leibniz-Gymnasium de Lübeck, ciutat al nord d’Alemanya, han viscut aquesta setmana uns dies d’intercanvi amb els alumnes de 2n de Batxillerat de l’Institut Pompeu Fabra de Martorell. El curs passat, 19 alumnes de 1r de Batxillerat del Pompeu Fabra van fer una estada de cinc dies amb famílies de Lübeck.

Dilluns, la regidora d’Ensenyament, Núria Canal, va rebre els alumnes d’intercanvi a l’Ajuntament per explicar-los el funcionament de la corporació municipal i el sistema polític català. Durant la setmana, els alumnes alemanys han visitat llocs indrets històrics i culturals de Martorell, com el Pont del Diable. Dimarts, els estudiants van fer una excursió a Girona i Empúries, i dijous van visitar Barcelona. Xavier Joseph, director del Pompeu Fabra, ha explicat que entre alumnes i professors es va preparar un programa d’activitats per a cada dia.

Xavier Joseph, director IES Pompeu Fabra

Aquest intercanvi amb l’Institut Leibniz-Gymnasium no forma part de cap programa educatiu concret, sinó que sorgeix a partir de l’agermanament entre els dos centres. La relació amb aquest institut alemany va començar fa quatre anys i ja ha tingut influència dins el centre martorellenc, on des d’aquest curs, els alumnes de 3r i 4t de l’ESO poden estudiar la llengua germànica. “Ens interessa tenir partners i que els estudiants aprenguin per una banda el castellà i per l’altre l’alemany” comenta Joseph.

Xavier Joseph, director IES Pompeu Fabra

Nou agermanament amb un centre sud-coreà

L’Institut Pompeu Fabra no s’atura i rebrà d’aquí dues setmanes alumnes de la Jeonbuk Foreign Language High School, una escola d’idiomes de Gunsan, a Corea del Sud. Els dos centres es van agermanar el passat mes d’octubre i aquesta relació permetrà la visita de 10 alumnes sud-coreans a Martorell i Barcelona com a part d’un viatge a Espanya on també visitaran altres ciutats de l’estat com Madrid o Toledo.

Xavier Joseph, director IES Pompeu Fabra

L’Institut Pompeu Fabra de Martorell estudia ara trobar alguna manera per poder retornar aquesta propera visita i marxar també d’intercanvi al país asiàtic. Aquest projecte, però, encara es troba en fase de valoració degut a les altes despeses que comportaria un viatge d’aquestes característiques.

Intercanvi amb l'institut Leibniz-Gymnasium
Intercanvi amb l’institut Leibniz-Gymnasium